Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Zbavte sa stresu. Dá sa to aj vankúšovou bitkou...
Zdielať na

Zbavte sa stresu. Dá sa to aj vankúšovou bitkou...

Neviete sa zbaviť stresu? Poradíme vám! Potrebujete vankúše a niekoho, kto bude čeliť vašim útokom. Čínsky Šanghaj ovládli masové vankúšové bitky. Pozrite si video.

Pri vankúšovej "vojne" si miestni úradníci a študenti vysokých škôl uvoľňovali stres nahromadený behom týždňov úmornej driny. Vianočnej akcie, ktorá sa v meste konala už piatykrát, sa zúčastnilo množstvo vystresovaných ľudí. Ďalšiu akciu plánujú organizátori na 30. decembra.

"V Šanghaji je veľa úradníkov a študentov, ktorí sú počas celého roka vystavení obrovskej záťaži," povedal zakladateľa a hlavný organizátor akcie Eleven Wang. "Chceme im poskytnúť ventil, aby sa zbavili nahromadeného stresu," dodal.

Jednoduchá príprava na boj

Príprava na boj je pomerne jednoduchá. Každý účastník môže na svoj vankúš napísať meno svojho šéfa, profesora čo nenávideného predmetu a s ním potom vyraziť do boja. Svoje zbrane účastníci vyťahujú pri vstupe do veľkého sálu. Rytmus "zápasu" určuje hlasná rocková hudba. Mierumilovnejšie povahy v rytme hudby svojimi vankúšmi mávajú radšej, ako by ich použili ako zbrane.

Odchádzajú so škrabancami

Väčšina bojovníkov ale vankúše najradšej hádže, iní agresívne bijú ostatných účastníkov. Mnohí zo zápasu odchádzali so škrabancami, pretože si dostatočne nechránili hlavu a mäkké časti tela. "Tohtoročný zápas som si naozaj užila, zato môj priateľ zlyhal. Po niekoľkých ranách to vzdal, pretože sa bál, že dostane poriadnu bitku," zverila sa 24-ročná účastníčka vankúšovej bitky.

reuters

Súvisiace články