Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Neviete otehotnieť? Pomôže vám nová metóda
Zdielať na

Neviete otehotnieť? Pomôže vám nová metóda

Neplodnosť je podľa štatistického Európskeho registra problémom až 20-tich % ľudí. Ak sa im nedarí počať dieťa viac ako rok, páry by určite mali navštíviť odborníka. Metód a spôsobov je mnoho - od konzultácií so psychológmi až po lekársky zásah.

Vašu šancu otehotnieť môže výrazne zlepšiť nová metóda sledovania embryí pod embryoskopom. Ten pomocou zabudovanej skrytej kamery 24 hodín nepretržite sledoval Marianine embryá a vybral tie najsilnejšie. "Na základe toho pozorovania, my vieme určiť jednotlivé časy delenia každého jedného embrya," hovorí embryologička Miriama Jureková.

To doteraz nebolo možné, pretože pri klasickom monitorovaní embryí ich nedokázali sledovať v čase. Teraz Vám po 5 dňoch vie lekár presne povedať, ktoré z embryí je vo všetkých smeroch najkvalitnejšie a má šancu na život. Pomocou embryoskopu sa lekári v niektorých prípadoch snažia ovplyvniť aj to, či na svet príde jedno dieťa alebo dvojičky.

Využitie takejto metódy stojí od 270-300 EUR. "Tú detekciu monitoringu tých embryí neprepláca poisťovňa, je to nadštandard a vzhľadom na finančnú náročnosť tohoto prístroja si pacientky musia hradiť samé," tvrdí gynekológ Peter Harbulák.

ISIFA

Súvisiace články