Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Nemôžete spať? Vyberte sa na lúku!
Zdielať na

Nemôžete spať? Vyberte sa na lúku!

Počítanie ovečiek nepomáha - o tom snáď ani nemusíme diskutovať. No keď do stropu pozeráte už niekoľko dlhých nocí a únava si pomaly začína vyberať svoju daň, treba zakročiť! Nie vždy ale musíte siahať na malé okrúhle, či podlhovasté tabletky z lekárne. Oveľa účinnejšie lieky vraj nájdeme aj na slovenských lúkach.

Kto má problémy so spánkom, nech teraz spozornie. Predstavujeme vám osem bylín, ktoré vám privodia sladké sny.

Zázračné rastlinky

Bylinkárka Anna Kopáčová odporúča bylinky so sedatívnym účinkom, ktoré obsahujú sedatívne látky, a to je chmeľ obyčajný, ktorý je potrebné zmiešať s prvosienkou jarnou a s lipou.

Kto chce, môže si urobiť výluh aj z každej rastlinky samostatne. Čaj by sa mal piť vždy popoludní okolo piatej.

Keď máš stres, chyť do ruky vres

Na kvalitný spánok zaberá aj odvar z kvetov vresu. Hovorí sa "keď máš stres, chyť do ruky vres", a tento vres je možné kombinovať aj s medovkou, prvosienkou, chmelom, alebo lipou...

Bylinkou číslo šesť proti nespavosti je ľubovník bodkovaný. Poslúži však aj valeriána lekárska. Z nej je najlepšia tinktúra - podľa bylinkárky 3x denne po 20 kvapiek.

Nevynechávajte lekára

O kvalitný nočný spánok sa vie postarať aj kurkuma. Je to korenina, ktorá u nás nerastie, no dováža sa. Obsahuje veľmi veľa sedatívnych látok. Ideálne je, ak si ju nasekáte do zovretého mlieka  a ochutíte medom.

Dobrá rada nad zlato, avšak o všetkom sa vždy poraďte aj so svojim lekárom alebo lekárnikom.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články