Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Bylinky a pamäť. Zaručené rady nielen pre študentov...
Zdielať na

Bylinky a pamäť. Zaručené rady nielen pre študentov...

Študenti, máte strach z toho, že sa do maturít či štátnic nestihnete všetko naučiť, alebo, že všetko, čo sa naučíte, zrazu zabudnete? Ak áno, mám pre vás dobrú správu. Už od dnes si nasaďte bylinkovú kúru, ktorá podporuje pamäť. Odporúča ju teta bylinkárka Anna Kopáčová z Vrbového.

Vďaka bylinkám môžete mať maturitu či štátnicu v suchu! Ak budete piť odvar z ginko biloby, gotukoly či bakopy, ktoré sú považované za zázračné rastliny na vylepšenie pamäte. "Obsahujú qercentín, a to je dobré na mozog, že tie vzruchy sa lepšie spájajú, prekrvuje sa ten mozog, pôsobí to na mozgové bunky dobre... Tá ginkobiloba, bakopa a gotukola, to sú také bylinky na dobrú pamäť," hovorí bylínkárka.

Začnite dva mesiace pred skúškou

S kúrou je vhodné začať dva mesiace pred skúškou, čiže už je najvyšší čas. Prvé účinky by ste mali pocítiť o pár dní. Nešetrite hlavne odvarom z ginkobiloby. Pite ho toľko, koľko len vládzete. Môžete byť v kľude, tieto bylinky nemajú nežiadúce účinky.

Môžete ich dať do polievky

Usušené a nasekané sa bylinky na pamäť dajú použiť mnohými spôsobmi. "Ja ich bežne dávam do každej polievky. Namiesto petrželky," uviedla pani Anna Kopáčová. O vhodnosti či nevhodnosti byliniek na pamäť sa, ak máte obavy, poraďte ešte so svojim lekárom. A čo sa týka skúšok, nevsádzajte iba na ich pitie, ale aj na Leninovské "učiť sa, učiť sa, učiť sa...!“

ISIFA

Súvisiace články