Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Dovolenka v Egypte. Nefotografujte vojakov, necestujte autobusom
Zdielať na

Dovolenka v Egypte. Nefotografujte vojakov, necestujte autobusom

Chystáte sa na dovolenku do Egypta? Zvýšte svoju opatrnosť. Po tom, čo českých turistov v Egypte prepadli a ich delegátku uniesli, sa mnohí Slováci pýtajú , či do tejto destinácie majú vycestovať. Kým expert na terorizmus tvrdí že áno, agentúra cestovného ruchu tvrdí opak. Ministerstvo zahraničných vecí vyzýva ľudí k opatrnosti.

Unesená delegátka

Skupina ozbrojených beduínov zastavila autobus českých turistov, delegátku násilím vytiahli z autobusu a následne pýtali bakšiš. Hovoriť v tomto prípade o únose spojenom s výkupným je podľa experta na terorizmus nafúknutie bubliny z ničoho. "To je bežné, lebo tam sa pašuje, tam prúdi táto kriminálna činnosť. Tu ide len o to, nesprávať sa nejak agresívne," tvrdí Jozef Klavec. Delegátku beduíni prepustili už po dvoch hodinách. 

Vyhnite sa polostrovu

Stopercentnú bezpečnosť vám v Egypte nezaručí nikto, nepríjemnostiam sa ale vyhnúť môžete. "Odporúčal by som, aby snáď vypustili z programu fakultatívne výlety, ktoré by mierili do polostrova. Alebo ktoré by mierili na miesta, aby autobus musel prejsť cez polostrov," uviedol Stanislav Macko zo Slovenskej asociácie cestovných kancelárií.

Ministerstvo zahraničných vecí vyzýva k väčšej opatrnosti. "Ministerstvo zahraničných vecí opakovane odporúča slovenským občanom, aby sa vyhýbali väčším zhromaždeniam, samozrejme fotografovaniu protestných zhromaždení alebo hliadkujúcich ozbrojených vojakov či policajtov," povedal hovorca ministerstva Ľuboš Schwarzbacher.

ISIFA

Súvisiace články