Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Nebaví vás práca? Možno tam už nebude treba chodiť...
Zdielať na

Nebaví vás práca? Možno tam už nebude treba chodiť...

Už vás to v práci nebaví? Máme pre vás dobrú správu! Dlho to nepotrvá a už tam ani nebudete musieť chodiť. Fikcia? Nie, nový trend, ktorým sa uberajú firmy, aby zvýšili výkonnosť svojich zamestnancov.

Časy sa menia a s príchodom mobilnej komunikácie aj pohľad na to, ako má vyzerať pracovný čas a náplň práce zamestnanca novej doby. "Virtualwifi znamená, že pracujem kdekoľvek sa nachádzam," tvrdí odborník na IT bezpečnosť Michal Remper. Jednoducho povedané, stiera sa rozdiel medzi pracovným a voľným časom.

Všadeprítomný internet

Všetko sa dá za pomoci nových technológií, všadeprítomného internetu a inými modernými pomocníkmi novej generácie. Práve vďaka rôznym novinkám nemusí človek sedieť na zadku v kancelárii. Svoju pracovnú agendu totiž dokáže vybaviť takmer kdekoľvek. Podmienkou je prístup na internet. "Čokoľvek v živote a počas dňa spraví a v priebehu okamihu tento zážitok prenesie," uvádza Ivan Kapec, expert na nové technológie.

Motivácia mladých

Za takýmto benevolentným prístupom firiem však netreba hľadať filantropiu, ale tvrdú ekonomiku. Ak totiž firma dopraje mladému zamestnancovi využívať takéto často vlastné technické prostriedky, mladého talentovaného pracovníka si nielen udrží, ale s menšími nákladmi dosiahne vyššie výkony. Ak ste sa teda doposiaľ bránili využívaniu novej techniky, je najvyšší čas to zmeniť.

ISIFA

Súvisiace články