Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Louvre chystá novinku! 3D prehliadku múzea
Zdielať na

Louvre chystá novinku! 3D prehliadku múzea

Najnavštevovanejšie múzeum na svete prináša prevratnú novinku! Vreckové 3D herné konzoly Nintendo sa majú stať novou pomôckou návštevníkov francúzskeho múzea Louvre pri prechádzaní medzi jeho rozsiahlymi zbierkami.

Svetoznáme múzeum Louvre sa spojilo s firmou Nintendo, ktorá má novú sprievodcovskú pomôcku vytvoriť. OD marca 2012 začne najnavštevovanejšie múzeum vymieňať tradičných audiosprievodcov, ktorých využívajú len 4% z 8,5 milióna návštevníkov ročne.

Prvé múzeum na svete

"Sme prvé múzeum na svete, ktoré toto robí," povedala riaditeľka multimediálneho odboru Agnes Alfandariová. Japonský gigant Nintendo múzeu dodá 5 000 konzolí poslednej generácie, ktoré umožňujú 3D obraz bez toho, aby sme si nasadili špeciálne okuliare. Návštevníci budú môcť s pomocou konzolí zistiť, kde sa nachádzajú, vybrať si tematické itineráre prehliadky či počúvať stovky nahraných komentárov v siedmych jazykoch.

Príťažlivejšia novinka

Predstavitelia múzea veria, že táto novinka bude pre návštevníkov múzea príťažlivejšia. Pracuje sa aj na aktualizácií aplikácií pre smartphony či iPady. V najbližších mesiacoch si majitelia telefónov budú môcť stiahnuť z oficiálnej stránky múzea obsah, ktorý im umožní lepšie naplánovanie prehliadky múzea.

Mona Lisa ožila

Jedno z najznámejších výtvarných diel ľudských dejín - Mona Lisa od talianskeho renesančného maliara Leonarda da Vinciho 3D už zažila. V rámci výstavy interaktívneho klasického umenia, ktorá predstavovala diela známych umelcov prostredníctvom technológie 3D, sa s ňou návštevníci dokonca mohli aj rozprávať. Mona Lisa na nich s vďakou klipkala mihalnicami, kývala hlavou či mávala rukami. Pozrite si video a dozviete sa viac. 

ISIFA

Súvisiace články