Skoro jasno
12°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Matejov (2) boj o život. Zúfanie, strach, ale aj radosť
Zdielať na

Matejov (2) boj o život. Zúfanie, strach, ale aj radosť

Radosť z narodenia prvorodeného syna vystriedali zakrátko beznádej a zúfalstvo. Keď sa manželom Bubniakovým z Bratislavy narodil prvorodený syn Matej, zdalo se, že všetko je v úplnom poriadku. Pár mesiacov po pôrode však začal mať Matej problémy s dýchaním. Jeho zdravotné komplikácie spôsobili, že dvojročný chlapček nevedel chodiť ani sa sám napiť. Rodina se však nevzdala skúsila všetko možné, aby dieťatku pomohli. A ich snaženie sa vyplatilo...

Bol zdravý, potom ochorel

Malý Matej sa narodil zdravý. Nič nenasvedčalo tomu, že sa to po čase zmení. Ale stalo sa. V šiestich mesiacoch začal mať problémy s dýchaním. Postupne sa začali objavovať ďalšie a ďalšie zdravotné problémy. 

Už v treťom mesiaci však Matej skolaboval. Lekári ho museli oživovať, mozog mu začal odchádzať. Malý chlapček nebol na tom zdravotne veľmi dobre. Vo vývoji bol pozadu, nevedel ani chodiť. O pomoc preto rodičia požiadali zamestnancov rehabilitačného centra neďaleko Serede.

Rehabilitácie mu pomohli

Prvé úspechy sa pritom dostavili už za dva mesiace. Vďaka špeciálnemu obleku získal Matej istotu a prestal sa báť. Terapia mu pomohla i v iných oblastiach, naučil sa napríklad piť z fľaše. Teraz už špaciálny oblek nepotrebuje. Rodičia sú šťastím bez seba. Je totiž veľká šanca, že Matej bude normálne chodiť.

Matej_choroba_konkrétny prípad_nepoužívať_2 roky

TV JOJ

Súvisiace články