Skoro jasno
16°
Bratislava
Srdce pre deti. Maťko s Natálkou majú konečne vodu
Zdielať na

Srdce pre deti. Maťko s Natálkou majú konečne vodu

Krásny vianočný darček dostala pod stromček rodina Maťka Prešinského. 5-ročného chlapčeka trpiaceho detskou mozgovou obrnou sme navštívili pred časom u neho doma. Vtedy žil s mamou a sestrou v domčeku bez vody. Dnes to už neplatí. Vďaka programu Srdce pre deti aj vďaka vám-divákom už jeho mama nemusí chodiť niekoľkokrát denne po vodu do vzdialenej studne.

Maťkovi a Natálke sme doniesli plnú náruč darčekov. Väčšinu z nich poslal neznámy darca, ktorý prispel veľkou sumou aj na ich vysnívaný darček – tečúcu vodu. Veľké auto, plyšový medveď a iné hračky potešili. Najkrajší darček však už mali doma. Úplne novú kúpeľňu a hlavne tečúcu vodu. 

"Potrubia boli nové dané. Batérie, obkladačky, umývadlá, zrkadielko, toaleta, bojler je tu nový, kompletne všetko," hovorí pani Prešinská, ktorá nemusí niekoľkokrát za deň chodiť po vodu do vzdialenej studne.

Aby si vážili, čo majú

Celá kúpeľňa je nová. Zostala v nej len jedna vec - stará práčka, v ktorej kedysi pani Prešinská zohrievala vodu, keď deťom chystala kúpeľ. "To je taká spomienka, aby sme si vážili, čo máme," dodáva pani Prešinská.

Na zavedenie vody, kanalizácie a na vybudovanie tejto kúpeľne potrebovala rodina niečo viac ako 5000 eur. Tie sa vďaka vašej ochote pomôcť vyzbierali veľmi rýchlo. 

Srdce pre deti

Aj rodina Prešinská bola súčasťou projektu Srdce pre deti. V ňom sa spojila Televízia JOJ s denníkom Nový Čas, aby pomohli deťom a ich rodinám. Vďaka vám sa počas vysielania tohto programu vyzbieralo krásnych 760 645 €.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy