Polojasno
22°
Bratislava
Alicku (†12) im zobral šialenec za volantom. Dostane súrodenca
Zdielať na

Alicku (†12) im zobral šialenec za volantom. Dostane súrodenca

Po takmer roku utrpenia sa na nich usmialo šťastie. Reč je o Ladislavovi a Monike Vidových z Dubovian neďaleko Piešťan. Šialenec za volantom David Dadík im zabil milovanú dcérku Alicku (†12). Teraz však čakajú bábätko! Informáciu priniesol denník Nový Čas.

Obaja budúci rodičia priznávajú, že si za posledný rok prešli peklom a dcérka im bude do smrti veľmi chýbať. „Kto o svoje dieťa nepríde, nepochopí, čo je stratiť to najdrahšie, čo v živote máte,“ povedala denníku Nový Čas Monika Vidová.

Ticho, ktoré trhá srdce...

Tragédia, ktorá šokovala celé Slovensko sa stala 19. januára. Zhodou osudu pri nehode zasahoval aj otec malého dievčatka. Je totiž záchranár... „Doma sme potom mali neuveriteľné ticho, ktoré nám trhalo srdce... Tak sme si kúpili papagája, ktorý nám to hrozné ticho spríjemňuje,“ priznala denníku Nový Čas Monika.

Mladík David Dadík vrazil do dvoch 12-ročných školáčok v plnej rýchlosti. Okrem Alicky aj do Simonky. Obe vystúpili z linkového autobusu a chceli prejsť cez cestu. Simonka zomrela na mieste, Alicka napriek komplikovanej operácii v trnavskej nemocnici na druhý deň.

Išiel príliš rýchlo

Výsledky testov na alkohol a iné toxické látky vyšli u vodiča negatívne. Vodič šiel podľa výsledkov expertízy rýchlosťou 80 km/h.   

Viník nehody bol už predtým obvinený z dvoch prípadov krádeží a v januári 2011 z ublíženia na zdraví.  Dadíka odsúdili za zabitie na štyri roky. Rozsudok ešte nie je právoplatný.

Príbeh malej Alicky a jej rodiny spoznalo Slovensko vďaka projektu Nového Času a televízie JOJ Srdce pre deti. Počas televízneho prenosu vyzbierali Slováci na pomoc ľuďom z pohnutým osudom neskutočných 760 645 €.

Vaše Srdce pre deti

Deti, opustení či chorí ľudí, rodiny v krízových situáciách, ktoré z vyzbieranej čiastky podporíme, budú zverejnené na stránke Srdce pre deti. Tento program využíva darcovský systém Dobrá krajina.

Program aj zosnulú Alicku podporil v projekte aj líder skupiny Desmod Kuly. Ten sa pridal k ďalším umelcom, ktorí chceli aspoň takto pomôcť...

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy