Skoro jasno
20°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Pre škandál s odpočúvaním padol policajný šéf Londýna
Zdielať na

Pre škandál s odpočúvaním padol policajný šéf Londýna

Škandál okolo odpočúvania pozostalých po zabitých britských vojakoch zo strany mediálneho impéria Ruperta Murdocha si vyžiadal aj hlavu najvyššieho policajného predstaviteľa v krajine. Paul Johnson informoval o svojom odstúpení z čela londýnskej polície.

A to po tom, ako sa objavili dohady, že do kauzy sú zapletení aj predstavitelia jeho úradu. Podľa niektorých správ mal byť na Murdocha rôznymi spôsobmi napojený aj on osobne.

Metropolitná polícia má síce na starosti predovšetkým bezpečnosť v britskej metropole, je však poverená aj špeciálnymi funkciami vrátane ochrany kráľovskej rodiny, vládnych činiteľov a boja proti terorizmu. "Popoludní som o svojom rozhodnutí informoval ministra vnútra aj starostu," uviedol Johnson v nedeľu v oficiálnom stanovisku.

Najpredávanejší britský nedeľník News of the World minulý týždeň prestal vychádzať, čím vydavatelia zareagovali na šokujúce odhalenie, že redakcia odpočúvala hlasové odkazové schránky zavraždeného dievčaťa, rodinných príslušníkov zabitých vojakov ako aj stoviek celebrít, politikov a členov kráľovskej rodiny.

Škandál pobúril britskú verejnosť a musela naň reagovať aj vláda, ktorá si v týždenníku objednávala inzertný priestor.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy