Jasno
18°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Vojvodkyňa z Yorku chcela predať kontakty na princa Andrewa
Zdielať na

Vojvodkyňa z Yorku chcela predať kontakty na princa Andrewa

"Fergie" si chcela privyrobiť, od novinára žiadala 500 tisíc libier.

"Fergie" nafilmovali, ako redaktorovi bulvárnych novín News of the World, ktorý sa vydával za podnikateľa, ponúkla, že ho za 500.000 libier (575.000 eur) predstaví exmanželovi.

Vojvodkyňa sa stretla s novinárom dvakrát. Prvýkrát to bolo v newyorskom hoteli, druhýkrát 18. mája v drahom klube Mosimann v Londýne. Na internetovej stránke novín sa v nedeľu objavil videozáznam z druhého stretnutia, keď po prevzatí zálohy 40.000 libier vojvodkyňa hovorí: "500.000 libier, ak môžete, pre mňa... a potom máte otvorené dvere."

Fergusonovej hovorkyňa Kate Waddingtonová potvrdila, že záznam je pravý. Ako povedala agentúre AP, vojvodkyňa je z videa úplne psychicky zničená. Neskôr vydala vojvodkyňa vyhlásenie, v ktorom vyjadrila poľutovanie nad neodhadnutím situácie a zároveň priznala, že má finančné problémy. To však nemôže ospravedlňovať jej konanie.

TASR/AP

Princ Andrew, ktorý od roku 2001 pôsobí ako osobitný britský vyslanec pre obchod a investície, podľa News of the World o obchode nič nevedel. Fergusonová (50) bola manželkou druhého najstaršieho syna Alžbety II. v rokoch 1986-1996. Má s ním dve deti. Aj po rozvode zostali dobrými priateľmi. Navyše stále používa titul vojvodkyňa z Yorku.
  

Najčítanejšie správy