Polojasno
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Exprezident utiekol z krajiny s hromadou zlata!
Zdielať na

Exprezident utiekol z krajiny s hromadou zlata!

Zdroj: TASR

Tridsaťtri členov rodiny zosadeného tuniského prezidenta Zína Ábidína bin Alího zatkli pre podozrenie z toho, že spáchali "zločiny proti Tunisku". Informovala o tom štátna televízia.

Televízia ukázala zábery zlata a šperkov, ktoré podľa nej našli u príbuzných bin Alího. Po vyšetrovaní by mali zadržaných postaviť pred súd, uviedla televízia s odvolaním sa na "oficiálny zdroj" a s ospravedlnením, že neposkytla viac detailov o zatknutých.

Bin Alí utiekol do Saudskej Arábie minulý týždeň po rozsiahlych protestoch proti chudobe, korupcii a politickému útlaku v severoafrickej rodine, kde spolu so svojou rodinou dlho dominoval. Tuniské médiá, tešiace sa z bezprecedentnej slobody po rokoch štátnej kontroly, priniesli mnoho správ o to, ako členovia "Rodiny" utekali z krajiny s veľkými sumami peňazí a zlata.

Bývalý opozičný líder Nadžíb Šábbí, dnes minister v dočasnej vláde národnej jednoty, medzitým tlačovú agentúru Reuters informoval, že zosadený prezident v telefonáte s premiérom Muhammadom Ghannúším uviedol, že uvažuje o návrate z exilu. Ghannúším to však rezolútne odmietol ako "vylúčené" a "nemožné".

Súvisiace články

Najčítanejšie správy