Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Nemka podozrivá z atentátov na politikov!
Zdielať na

Nemka podozrivá z atentátov na politikov!

Zdroj: Scootie/ilustračné

Nemku podozrivú z účasti na balíkových a listových atentátoch v Grécku koncom vlaňajšieho roka zatkli v piatok v Aténach...

Príslušníci protiteroristickej jednotky zadržali 27-ročnú ženu v aténskej štvrti Perissos. "Bola zatknutá v súvislosti s teroristickou činnosťou," uviedol policajný dôstojník pre agentúru APA. Podrobnosti však odmietol povedať.

Nemka údajne mala kontakty s Grékmi podozrivými z teroristickej činnosti, ktorí sa prihlásili k mnohým bombovým útokom proti európskym politikom. Ako povedal právnik zadržanej Nemky Sotirios Spiriounis gréckemu internetovému portálu in.gr, žena patrí síce k anarchistickej scéne, ale s terorizmom nemá nič spoločné.

Scootie/ilustračné

Polícia zatkla vo štvrtok štyroch mužov, pravdepodobných teroristov, členov gréckej podzemnej organizácie Sprisahanie buniek ohňa (SPF), informoval štátny rozhlas. V byte, ktorý mali prenajatý, našla polícia guľomet, pištoľ a vyše 220 nábojníc. Boli obvinení z teroristickej činnosti. Nemka mala podľa svojho advokáta s týmito štyrmi mužmi len priateľské vzťahy.

Anarchistické a krajne ľavicové skupiny sa zúčastňujú v Grécku na opakovaných atentátoch. Podľa ich vyjadrení chcú násilím a chaosom zvrhnúť systém. Niektoré z nich sa kontaktujú s anarchistami z Talianska a iných stredozemných krajín.

Najčítanejšie správy