Jasno
19°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Dramatická záchrana z rozvodneného pekla
Zdielať na

Dramatická záchrana z rozvodneného pekla

Zachránila sa v poslednej chvíli. 53-ročná žena mala obrovské šťastie, keď ju záchranári za dramatických okolností vytiahli z rozvodneného pekla vo chvíli, keď trosky jej domu zmiatla masa vody. Po celý čas sa v jej náručí túlil malý psík. Ten už také veľké šťastie nemal. Tu je autentické video.

Bilancia obetí zosuvov pôdy a záplav v Brazílii vo štvrtok stúpla, keď sa záchranári dostali k telám ďalších obetí, na 480. Záchranári sa pritom ešte stále nedostali do najhoršie postihnutých oblastí. Katastrofu vyvolali neustávajúce silné dažde.

Najväčšmi zasiahnutými mestami sú Teresópolis s najmenej 208 obeťami a Nova Friburgo s 214 mŕtvymi v hornatej časti štátu Rio de Janeiro. V historickom meste Petrópolis, kde sa nachádzajú luxusné prázdninové domy, zahynulo 39 ľudí. Brazílska prezidentka Rousseffová si vo štvrtok z lietadla prezrela zničenú oblasť a krátko navštívila mesto Nova Friburgo. Na tlačovej konferencii v Riu potom povedala, že "situácia je veľmi dramatická... Vidno, ako ľudia trpia."

Prezidentka sľúbia "záchranu ľudí, reštrukturalizáciu životných podmienok v dotknutých oblastiach, garantovať prístup k liekom a lekárskemu ošetreniu, uľahčiť utrpenie tým, ktorí prišli o domovy a majetok." Zdôraznila, že budú prijaté opatrenia, aby sa v budúcnosti takýmto tragédiám zabránilo. Väčšina obetí prišla o život v stredu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy