Jasno
18°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Deti údajných ruských špiónov posielajú do Ruska
Zdielať na

Deti údajných ruských špiónov posielajú do Ruska

Zdroj: TASR

Manželský pár zadržaných agentov plánuje návrat ich detí do domoviny.

Federálna prokuratúra v piatok informovala, že muž a žena, ktorí vystupovali ako Američan Michael Zottoli a Kanaďanka Patricia Millsová, po zatknutí priznali, že sú občanmi Ruska. V skutočnosti sa volajú Michail Kucik a Natalija Pereverzevová.

Žena poverila priateľku rodiny, ktorý sa teraz o malé deti stará, aby sa spojila s jej príbuznými v Rusku a vybavila návrat detí do jej domoviny.

Manželov, ktorí majú dve malé dve deti, zadržali v mieste ich bydliska v Arlingtone vo Virgínii, ktoré leží na predmestí metropoly Washington. Pri prehliadke ich domu sa našli sejfy, v ktorým bolo 100.000 dolárov v hotovosti a falošné pasy a ďalšie dokumenty. Zottoli a Millsová spolu s ďalším podozrivým Michailom Semenkom čelia obvineniam, že v USA pôsobili ako zahraniční agenti.

Všetci traja zatiaľ zostávajú vo väzení vo Virgínii, pred súd predstúpia na budúcu stredu. Na základe podozrení zo špionáže pre Rusko zadržali v USA v nedeľu desať osôb; u jednej z podozrivých súd povolil prepustenie na kauciu. Jedenásteho údajného člena špionážnej siete zatkli v utorok na Cypre, po prepustení na kauciu však zmizol bez stopy.

Z desiatich ľudí obvinených tento týždeň zo špionáže pre Rusko, je osem rodičom.

Najčítanejšie správy