Jasno
21°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Mračno pocítime ešte najmenej 24 hodín
Zdielať na
Zahraničie

Mračno pocítime ešte najmenej 24 hodín

Zdroj: TASR/AP/Martin Meissner/ilustračné

V Európe dnes pokračovali obmedzenia v leteckej doprave

Vzdušný priestor uzavreli vo väčšine krajín na severe a v strede Európy - v Rakúsku, Belgicku, Chorvátsku, Česku, Dánsku, Estónsku, Fínsku, severnom Francúzsku, takmer v celom Nemecku, v Maďarsku, Írsku, severnom Taliansku, Holandsku, v južnom Švédsku, Poľsku, Rumunsku, v SR, Slovinsku, Švédsku, Švajčiarsku a vo Veľkej Británii.

Meteorologický inštitút v Reykjavíku dnes informoval, že aktivita islandského vulkánu neklesla. Vietor sa však obrátil na juh, čiže bude hnať mrak sopečného popola naprieč Európou.

Predstavitelia Európskej organizácie pre bezpečnosť leteckej dopravy (Eurocontrol) informovali, že podľa predpovedí mračno sopečného popola pretrvá a jeho vplyv sa bude prejavovať ešte najmenej 24 hodín.

V Poľsku, ktoré sa lúči s obeťami leteckej tragédie, sú letiská uzavreté vrátane letiska v Krakove. V nedeľu by do Krakova mali priletieť desiatky lídrov na pohreb prezidenta Lecha Kaczynského a jeho manželky.

Nemecká kancelárka Angela Merkelová, ktorá sa vracia zo Spojených štátov, prenocovala v portugalskom Lisabone a mala by odletieť do Ríma. Nemecký vzdušný priestor bude uzavretý až do druhej ráno v nedeľu.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy