Jasno
19°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Počasie v USA sa zbláznilo
Zdielať na
Zahraničie

Počasie v USA sa zbláznilo

Počasie v Spojených štátoch sa zbláznilo. V stredu zasiahol severovýchod krajiny silný arktický vietor, stredozápad sužujú tornáda a severozápad ohrozujú lavíny. <b>VIDEO: Pozrite si, čo dokáže urobiť taký živel, akým je vietor</b>

Počasie v Spojených štátoch sa zbláznilo. V stredu severovýchod krajiny zasiahol silný arktický vietor, stredozápad sužujú tornáda a severozápad ohrozujú lavíny.

V Duluthe, v Minnesote, teploty boli tak nízke, že začali zamŕzať aj miestne Veľké jazerá. V hlavnom meste štátu, v Minneapolise, teplota spadla pod -28 stupňov Celzia. Tí, ktorí sa rozhodli ísť von, si museli pokryť každé miesto na tele, aby nezamrzli.

V Ohiu, silný vietor skoro ráno zapríčinil meškanie vlakovej dopravy a v dôsledku smršti skončilo 10 áut vo vode. Oficiálne orgány informovali, že k vážnejším zranenia našťastie neprišlo.

Ďalej na východ spadli teploty za sedem hodín z 11 stupňov na -9 stupňov Celzia. Úrady museli uzatvoriť 96 kilometrov ciest, po tom, čo slabá viditeľnosť zapríčinila niekoľko automobilových nehôd. Národné meteorologické stredisko zaznamenalo vietor v sile 64-80 km/h.

Na severozápade boli v dôsledku lavíny uzatvorené viaceré cestné komunikácie. Napríklad, východ Seattlu, bol neprejazdný a to iba štyri hodiny po tom, čo sa opäť otvorila cesta po 28 hodinovej uzávere, kvôli vysokej snehovej nádielke.

Indianu sužovala búrka so silným dažďom a tornádami. Minimálne dvaja ľudia zahynuli v Posey Conty, kde tornádo zrútilo strechy z príbytkov, zo zeme povytrhávalo stromy a odfúklo viacero domov.




Zdielať na

Najčítanejšie správy