Polojasno
20°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
40 mŕtvych pri požiari skladiska v Južnej Kórei
Zdielať na
Zahraničie

40 mŕtvych pri požiari skladiska v Južnej Kórei

Vyše tridsať ľudí je stále nezvestných. <b>Pozrite si VIDEO</b>

Najmenej 40 ľudí prišlo o život pri požiari, ktorý dnes vypukol v dokončovanom skladišti mraziarenského tovaru juhovýchodne od juhokórejskej metropoly Soul.

Uniknúť z miesta nešťastia sa podarilo 21 osobám, ďalších takmer 30 je nezvestných alebo sú uväznené v suteréne budovy. Oznámili to agentúry AP a AFP s odvolaním sa na miestnych hasičov.

Desiatka zranených ľudí musela byť hospitalizovaná kvôli popáleninám alebo nadýchaniu sa dymom. Príčina požiaru v Ičchone, ktoré leží 60 kilometrov od Soulu nie je zatiaľ známa. Oheň, s ktorým bojovalo približne 500 hasičov, bol sprevádzaný niekoľkými explóziami.

Pátranie po obetiach a zranených sťažujú záchranárom mračná hustého toxického dymu. Hasiči postupujú opatrne aj preto, že sa obávajú možnosti zrútenia budovy, uviedla káblová televízia YTN.

Oheň zjavne prepukol v suteréne skladištia, kde robotníci používali horľavé náterové materiály. Spoločnosť Korea 2000, ktorá je majiteľom skladištia, ktoré malo byť uvedené do prevádzky budúci víkend, uviedla agentúre Jonhap, že robotníci zvárali na miestach, kde bol uskladnený polyuretanový materiál používaný na podlahové krytiny.

Zdielať na

Najčítanejšie správy