Polojasno
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Storočný Brit chce na Novom Zélande začať nový život
Zdielať na
Zahraničie

Storočný Brit chce na Novom Zélande začať nový život

Zdroj: TV JOJ/ilustračné

Čiperný senior sa teraz plaví na druhý koniec sveta so svojou 87-ročnou manželkou Doris, ktorá z Nového Zélandu pochádza.

Jeden britský penzista chce začať nový život na Novom Zélande. Nebolo by na tom nič pozoruhodného, keby zubárovi Erikovi King-Turnerovi nebolo už 102 rokov. Čiperný senior sa teraz plaví na druhý koniec sveta so svojou 87-ročnou manželkou Doris, ktorá z Nového Zélandu pochádza. Informovala o tom britská televízia BBC. Podľa nej King-Turner ašpiruje na titul najstaršieho britského emigranta.

Manželia, ktorí doposiaľ žili v grófstve Hampshire, dnes nastúpili na loď v britskom prístave Southampton. Ich cieľom je Južný ostrov, najväčší z novozélandských ostrovov. Chcú sa usadiť v meste Nelson.

"Rád by som sa tam trochu poohliadol. Povedal som si, že by mohlo byť zábavné presťahovať sa na Nový Zéland," povedal King-Turner. Muž, ktorý slúžil v námorníctve počas II. svetovej vojny, upresnil, že jeho žene sa trochu cnie po rodnej zemi.

King-Turnerovci sa vzali pred 12 rokmi potom, čo prišli o svojich partnerov. Už pred svadbou mali rovnaké priezviská, zoznámili sa totiž, keď skupina novozélandských King-Turnerov prišla hľadať do Británie svoje korene.

Receptom King-Turnera na dlhovekosť je stále dobrá nálada. "Musím žiť zo dňa na deň. Nemôžem si robiť veľké plány, pretože v mojom veku večer zaspíte a ráno už sa neprebudíte. Som zmierený, ale rozhodne sa nechystám umrieť. Až mi bude 105, tak by som si nerád vyčítal, že som sa v 102 rokoch nepresťahoval k protinožcom," vysvetlil.

Zdielať na

Najčítanejšie správy