Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Deti si poplietli extázu s jahodovými bonbónmi
Zdielať na

Deti si poplietli extázu s jahodovými bonbónmi

Zdroj: search.creativecommons.org

Tabletky prinieslo do školy dievča a rozdelilo sa s nimi počas desiatej s dvoma spolužiakmi. Polícia zatiaľ neoznámila, koľko tabletiek deti užili.

Tri austrálske deti vo veku desať do jedenásť rokov boli hospitalizované po tom, čo zjedli drogy extázu v domnienke, že ide o bonbóny. Oznámila to dnes miestna polícia, ktorá neupresnila, koľko tabletiek deti zjedli.

Jedenásťročné dievča a dvaja desaťroční chlapci boli prevezení do nemocnice po tom, čo začali mať závrate a strácať orientáciu. "Podľa informácií, ktoré sme dostali od detí v ich škole vo Wollongongu, si mysleli, že sú to jahodové bonbóny," povedal policajný inšpektor Bob Noble.

Polícia predpokladá, že tabletky prinieslo do školy dievča, ktoré sa o ne počas desiatej rozdelilo s dvoma chlapcami. Rodičov policajti vypočuli, aby zistili, ako sa dieťa k droge, ktorej užitie by pre ne mohlo znamenať aj smrť, vlastne dostalo.

Extáza je syntetická droga považovaná čiastočne za halucinogén a čiastočne za amfetamín. Látka pod označením MDMA je vďaka svojim účinkom obľúbená predovšetkým na tanečných párty, pôsobí povzbudivo a má empatické účinky.

Najčítanejšie správy