Jasno
15°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Fatálna zámena pacientiek v Prahe. Žena pre chybu personálu potratila
Zdielať na

Fatálna zámena pacientiek v Prahe. Žena pre chybu personálu potratila

PRAHA / Tragická zámena pacientiek dieťa stála život. Podľa informácií CNN Prima News si vo Fakultnej nemocnici Bulovka v pondelok 25. marca personál pomýlil pacientky a žena v dôsledku toho potratila.

Malo ísť o dve cudzinky, ktoré trvalo žijú v Česku. Tehotná žena išla na bežnú kontrolu bábätka, zatiaľ čo druhej žene mali vykonať zákrok na liečbu maternice. Tento zákrok sa však môže využívať aj na ukončenie tehotenstva.

Hovorkyňa nemocnice Eva Stolejda Libigerová pre CNN Prima News potvrdila, že k nešťastiu došlo v dôsledku nedodržania interných predpisov zo strany dotknutých zamestnancov.

Nemocnica sa rodine ospravedlnila

Nemocnica sa rodine ospravedlnila a je pripravená poskytnúť pacientke odškodnenie, vinníci už boli postavení mimo služby, uviedol hovorca ministerstva Ondrej Jakob. "Ministerstvo zdravotníctva vyjadruje pacientke aj celej rodine hlbokú ľútosť. Došlo k neospravedlniteľnému zlyhaniu ľudského faktora a vinníci sú postavení mimo službu. O ďalších krokoch voči zamestnancom, ktorí chybovali, budeme zo strany FN Bulovka naďalej informovaní a budeme situáciu riešiť," uviedol Jakob.

Personál zodpovedný za zámenu je mimo služby, nemocnica udalosť preveruje. "V prípade zistenia porušenia záväzných pracovných postupov v rámci práve prebiehajúceho interného vyšetrovania bude u konkrétnych jednotlivcov vyvodená osobná zodpovednosť," dodala hovorkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy