Jasno
16°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
V dave Zemanových odporcov sa zjavili i štyria skalní
Zdielať na

V dave Zemanových odporcov sa zjavili i štyria skalní

PRAHA / Vystúpenie Miloša Zemana sprevádzali červené karty a tiež lietajúce vajíčka. V dave však mala česká hlava štátu aj štyroch priaznivcov. Dokonca sa nedali prehliadnuť.

Skandovanie a piskot tisícok odporcov českého prezidenta nevyviedlo z miery. V dave si našiel svojich štyroch priaznivcov, ktorým sa pozdravil a tí mu svoju priazeň oplatili skandovaním na konci stretnutia.

"Nech žije Zeman! Nech žije Zeman!," kričali fanúšikovia. 

Prívrženci sa pritom nachádzali v prísne stráženom sektore. Vstup bol povolený len dopredu schváleným delegáciám zahraničných prezidentov, novinárom  a univerzitou pozvaným hosťom. Všetci sa museli podrobiť bezpečnostnej prehliadke.

V tejto zóne tak nemali čo priaznivci prezidenta čo robiť. "Pre návštevníkov vytvorili priestor pred tribúnou. Išlo o verejný priestor," vysvetlil rektor Karlovej univerzity v Prahe Tomáš Zima.

Zemanovi fanúšikovia sa však bránili. Vraj je to práca spolupracovníkov prezidenta z hradu. "Prišla pre nás pani, ktorá má na starosti protokol priamo u prezidenta," uviedla jedna z prívrženkýň.

S transparentmi

V niekoľko tisícovom dave by sa štyri osoby ľahko stratili, no keďže mali zvláštne miesto, bolo ich vidieť i počuť.

Podľa odborníkov na krízovú komunikáciu však ide o premyslený ťah. Týchto ľudí úmyselne predstrčili pred fotoaparáty a kamery, aby sa ukázalo, že na demonštrácii neboli len odporci, ale aj fanúšikovia.

"Je to jedna z overených taktík takzvaného public relation a ovplyvňovania verejnosti. Tím Miloša Zemana sa na akciu dobre pripravil," ozrejmil majiteľ PR agentúry Michal Hoblík.

Hrad však túto teóriu odmietol. "Kancelária prezidenta odporcov alebo priaznivcov neorganizovala," uviedol hovorca prezidenta Jiří Ovčáček.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy