Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Útok nevídaných rozmerov! Hackeri ochromili slovenský internet
Zdielať na

Útok nevídaných rozmerov! Hackeri ochromili slovenský internet

Tak taký masívny útok hackerov Slovensko ešte nezažilo! V piatok popoludní nabúrali stránky viacerých inštitúcií. Dôvod? Postoj ku kauze Gorila. Za všetkým je skupina Anonymous. Nefunguje stránka Prima banky, Penty, politických strán, Tatralandie...

Terčom Fico aj Dzurinda

Nefunkčné sú aj internetové domény strán Smer-SD a SDKÚ, ktoré sú podľa vyjadrení hackerskej skupiny najviac zapletené do údajného korupčného škandálu popisovaného v spise Gorila.

Už niekoľko hodín je neprístupná aj stránka Penty. Podľa hovorcu spoločnosti Martina Danka spoločnosť zaznamenala útočné aktivity voči stránke už v posledných desiatich hodinách.

Dôvera ide. Ako tak...

Pôvodne bola cieľom útoku hnutia aj stránka zdravotnej poisťovne Dôvera, napokon sa však rozhodla tento útok nezrealizovať. Jednotní však v tomto neboli. "Nemyslíme si, že dočasné vyradenie domény www.dovera.sk poškodí pacienta tak, ako zdravie pacienta ohrozil štrajk lekárov," uviedli vo svojom predchádzajúcom vyhlásení pre médiá.

Hacknutá aj Tatralandia

Anonymous však hackli aj stránku akvaparku Tatralandia, kde nechali svoje logo s odkazom "We are anonymous." My sme anonymous. My sme légia. Neodpúšťame. Nezabúdame. Očakávajte nás," napísali na stránku. Tatralandia je akvapark patriaci spoločnosti Tatry mountain resorts, ktorá je v portfóliu skupiny J&T.

FB

Súvisiace články