Oblačno
15°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Gorila remix: Hviezdi raper Mikuláš Dzurinda!
Zdielať na

Gorila remix: Hviezdi raper Mikuláš Dzurinda!

Kauza Gorila naberá ďalšie a ďalšie rozmery. Nielenže politici osočujú jeden druhého, svojou trochou najnovšie prispeli aj slovenskí hudobníci. Skladba s názvom "Presento - "SA ZBLAZNIL" feat. Mikulas D." sa objavila v sobotu na YouTube.

Po tom, ako minister vnútra potvrdil, že akcia tajnej služby s názvom Gorila skutočne existovala a že expremiér Dzurinda o nej vedel, predseda SDKÚ ihneď určil Danielovi Lipšicovi psychiatrickú diagnózu - blázon.

A práve tieto slová (asi šesťkrát zopakované za sebou) inšpirovali jedného z užívateľov YouTubu, aby si vzal predsedu pravičiarov na mušku. Ako prvý o tom informoval internetový portál aktuálne.sk. 

Lipšic ocenil prácu SIS

V pondelok (23. 1. 2012) minister vnútra Daniel Lipšic na parlamentnom ústavnoprávnom výbore ocenil doterajší záujem tajnej služby o spoluprácu s vyšetrovacím tímom. Zároveň zdôraznil, že všetky štátne orgány vrátane SIS sú v súlade s trestným poriadkom povinné spolupracovať.

"Je tu prísľub, verejne daný premiérke Ivete Radičovej, mne a aj vyšetrovaciemu tímu, že spolupráca bude ústretová a ja pevne verím, že bude," dodal minister. Lipšic neinformoval o procesných úkonoch, ktoré vyšetrovací tím urobil a robí.

Korupčná kauza otriasa Slovenskom

V medializovanom dokumente – údajnom spise o odpočúvaní jedného bytu SIS-kou s názvom Gorila sa uvádzajú rôzne podozrenia o údajnom ovplyvňovaní politiky finančnou skupinou.

Rozsiahly materiál popisuje dosadzovanie politických nominantov do štátnych podnikov, provízie pri privatizácii a pavučinu vzťahov naprieč politikou, podnikateľskou sférou a bezpečnostnými zložkami.

Dzurinda_raper_animácia_foto_YouTube

YouTube

Súvisiace články

Najčítanejšie správy