Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Kauza Megaupload. Obvinený Slovák polícii stále uniká
Zdielať na

Kauza Megaupload. Obvinený Slovák polícii stále uniká

Obvinený Slovák, ktorého hľadá americká FBI v prípade internetového pirátstva, je ešte stále na úteku. Pred niekoľkými dňami totiž vyhlásila vojnu nelegálnemu sťahovaniu súborov cez stránku Megaupload. 35-ročný Košičan mal na stránke pracovať ako grafický dizajnér. FBI nás požiadala o spoluprácu...

Polícia na Novom Zélande ešte minulý týždeň zatkla zakladateľa spoločnosti a jeho troch ďalších zamestnancov. Ďalšiu podozrivú osobu zatkli tento týždeň. Siedmich manažérov firmy obvinila z porušovania autorských práv, prania špinavých peňazí a vydierania.

Škody za najmenej 390 miliónov eur

Spojené štáty ich obviňujú, že umožnili milióny nelegálnych stiahnutí filmov alebo hudby, čím autorským spoločnostiam spôsobili škody za najmenej 390 miliónov eur.

Na stránke, ktorá to celé umožnila pracoval aj 35-ročný Július z Košíc. Mal na starosti grafický dizajn a práve on je medzi poslednými dvomi hľadanými v tomto prípade. Slovák tak bude čeliť maximálnemu trestu 55 rokov vo väzení, a to v prípade, že by ho zo všetkého uznali vinným.

"V prípade bola slovenskej polícii doručená oficiálna žiadosť od amerických úradov o spoluprácu. Slovenská polícia túto spoluprácu poskytla," informoval hovorca polície Michal Slivka.

Július Bencko na Slovensku?

Podľa našich informácií mali policajti po Júliusovi operatívne pátrať v Košiciach, odkiaľ pochádza. Údajne sa však zatiaľ nepotvrdilo ani to, či je vôbec na Slovensku.

Nám sa však podarilo zistiť aj to, že aj keby na Slovensku policajti grafického dizajnéra našli, majú zviazané ruky a neurobia nič. Npriek obvineniam v Spojených štátoch na neho ešte údajne nebol vydaný medzinárodný zatykač. Konať by tak mohli len na jeho základe.

Július Benčko_Megaupload_obvinený Slovák_FBI

wikipedia.org

Súvisiace články

Najčítanejšie správy