Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Deň bez internetu. Zvládli by sme to?
Zdielať na

Deň bez internetu. Zvládli by sme to?

Ešte pred niekoľkými rokmi bol pre nás deň bez možnosti pripojenia na internet úplne bežný. Dnes si už ale život offline nedokážeme ani predstaviť. Cez internet komunikujeme, nakupujeme, platíme... Jeden deň by sme ale zvládli. Alebo...? Môžete to skúsiť napríklad v poslednú januárovú nedeľu! Vtedy začína Medzinárodný deň bez internetu.

Vo využívaní internetu sme predbehli Čechov....

Na Slovensku využíva internet až 75% Slovákov. Týmto číslom sme vraj predbehli nielen Čechov, ale aj Maďarov, Poliakov a svetovo sa držíme na popredných priečkach používateľov internetu v Európskej únii.

Má to však aj svoje mínusy. Internet sa prejavil v určitom zlenivení Slovákov. Oveľa menej navštevujeme napríklad pobočky bánk - nárast prevodov peňazí v internetbankingu je takmer 100-percentný!

Život na internete

Zvýšil sa počet ľudí, ktorí si cez internet kupujú vybavenie do domácností, napríklad práčky a chladničky. Bežne využívame internetové výpredaje... Oveľa viac komunikujeme s úradmi. Finančná správa sprístupnila aplikácie na elektronické doručovanie daňových podaní. Úrady zase môžu odpovedať na naše e-mailové adresy.

Smelo preto môžeme povedať, že vydržať jeden deň bez pripojenia sa na internet by bol problémom pre väčšinu Slovákov. Ak si však veríte a trúfate, skúste to počas nedeľňajšieho Dňa bez internetu!

ISIFA

Súvisiace články