Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Jarná súťaž je podvod, Euronics sa od nej dištancuje
Zdielať na

Jarná súťaž je podvod, Euronics sa od nej dištancuje

Na internete sa objavil podozrivý web a letáky, ktoré ľudí lákajú na SMS súťaž. Vraj ak pošlete správu na uvedené číslo, môžete vyhrať elektroniku od istej spoločnosti predávajúcej elektroniku. Elektropredajca však o tejto súťaži nič nevie a tvrdí, že je to podvod. Podal už aj trestné oznámenie na neznámeho páchateľa.

Letáky napísané na stroji aj na počítači

Letáky sa objavili v obci Nová Baňa v Banskobystrickom kraji. Už na prvý pohľad vyzerali podozrivo. Napísané totiž sú na písacom stroji a v texte sú aj preklepy. Ten istý leták sa objavil aj v elektronickej podobne na internete. Cez bezplatnú hostingovú službu si niekto založil web pod hlavičkou elektropredajcu. Dnes je už stránka nefunkčná.

V Jarnej súťaži, ktorá má trvať od 20. januára do 20. marca tak autor súťaže láka ľudí na výhru notebookov, telefónov či usb kľúčov. Cena jednej esemesky je 40 centov. Potom, čo sme poslali správu na dané číslo, dostali sme veľmi podozrivú odpoveď.

Elektropredajca súťaž nezorganizoval

Elektropredajca tvrdí, že túto súťaž nevyhlásil. Spotrebiteľov vyzýva k tomu, aby súťaž ignorovali. Na spustenie súťaže, pri ktorej sa za sms-ku platí viac ako obvykle, musí mať vyhlasovateľ povolenie od Ministerstva financií. Práve tam sme teda zisťovali, či ministerstvo v tomto prípade licenciu vydalo. A teda či ide o podvod alebo nie.

Z neoficiálnych zdrojov sa nám podarilo zistiť, že súťaž mal rozbehnúť istý žiak Gymnázia v Novej Bani. Takýmto spôsobom si vraj chcel zvýšiť svoje konto u istého predajcu a získať tým zľavu na tovar. Prípadom sa už zaoberá aj polícia. Takisto ľuďom neodporúča zapájať sa do tejto súťaže.

Euronics_spoločnosť_súťaž_elektronika_obchod

euronics.com

Súvisiace články

Najčítanejšie správy