Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Je nezamestnaný, no na jeho živnosť niekto poriadne zarába!
Zdielať na

Je nezamestnaný, no na jeho živnosť niekto poriadne zarába!

Pán Machala je už dva roky evidovaný na úrade práce ako nezamestnaný. Iba teraz ale zistil, že niekto na jeho živnosť zarába slušné peniaze, hoci on sám prestal podnikať v polovici roku 2009. Na internete však objavil dokumenty, podľa ktorých sa mu údajne darí veľmi dobre.

20-tisícové zárobky má niekto iný na účte

"Tržby z predaja - 19 940 eur. To sú také horibilné sumy, že mne sa o tom ani nesnívalo. Ja ani neviem, čo to je... Niekto podniká na moje meno, alebo sa obohacuje. Neviem si to inak vysvetliť," hovorí zhrozene pán Machala zo Žabokriek nad Nitrou.

Svoju živnosť totiž ukončil pred 3 rokmi! Aj napriek tomu sa na internete dozvedel, že podniká ďalej a zarába slušné sumy peňazí. Niekto teda zneužil jeho osobné údaje...

Machala na kriminálnej polícii, bojí sa daní

"Musí urýchlene informovať správcu dane o svojich zisteniach, zároveň na daňovom úrade zistí, či k termínu, keď ukončil živnosť sa zároveň odhlásil z registrácie na daňovom úrade. A či správca túto skutočnosť zaregistroval a občan je z registrácie vyradený," informovala Gabriela Dianová z komunikačného oddelenia finančného riaditeľstva.

Pán Machala daňový úrad urýchlene navštívil. Odtiaľ ho poslali na políciu. "Podal som trestné oznámenie na neznámeho páchateľa na kriminálnej polícii v Partizánskom," hovorí Machala. "Sú to veľké čiastky okolo 25 tisíc eur, z čoho som zhrozený... Neviem, ako by som konal, keby mi prišla daň zaplatiť," dodáva.

Muž sa tak pravdepodobne stal obeťou podvodníkov. Teraz má strach, môžu mu totiž narobiť poriadne veľa problémov...

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy