Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Košičan (23) podviedol štyri dievčatá. Sú bez práce aj bez peňazí
Zdielať na

Košičan (23) podviedol štyri dievčatá. Sú bez práce aj bez peňazí

Zohnať prácu v časoch krízy je skutočne problematické. Treba si však dávať pozor na podvodníkov, ktorí zarábajú na ľuďoch bez práce. Na podvod s prácou naleteli aj štyri mladé dievčatá. Oklamať ich mal 23-ročný Košičan.

Dievčatá sa s mladíkom telefonicky dohodli, že mu pošlú na účet peniaze, za ktoré im on mal sprostredkovať prácu. Nakoniec však zostali nielenže bez práce, ale aj bez peňazí. "Už mala aj veci zbalené, všetko zabalila, lebo on stále vravel, že o týždeň, o dva dni a nakoniec nič z toho nebolo," hovorí matka jedného z oklamaných dievčat.

19 až 22-ročné podvedené záujemkyne o prácu niekoľkokrát pýtali svoje peniaze späť, no neúspešne. 23-ročného Košičana preto udali na polícii. Mladému Košičanovi hrozí dvojročné väzenie.

Overte si pracovné ponuky

Ak sa chcete vyhnúť podobným problémom, skúste sa o zahraničných pracovných ponukách poradiť na ktoromkoľvek úrade práce. "Tieto kancelárie slúžia najmä na to, aby sme verifikovali, overovali, potvrdzovali pravosť ponúk , získavali ponuky zo zahraničia a umožňovali našim klientom zamestnať sa v zahraničí. Je to bezplatná služba pre všetkých klientov," uviedol hovorca UPSVaR Prešov Peter Németh.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy