Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Zdražovanie benzínu pokračuje. A nevyzerá to stále dobre...
Zdielať na

Zdražovanie benzínu pokračuje. A nevyzerá to stále dobre...

Rast cien benzínov v Európskej únii pokračuje, priemerná hodnota nafty však klesla takmer o jeden cent za liter. Ako ďalej informoval internetový portál natankuj.sk, benzíny minulý týždeň zlacneli v siedmich štátoch únie, zdraželi v 14- tich.

Nafta zlacnela v 13 krajinách, zdražela v deviatich. Ceny benzínov išli podľa údajov únie najviac dole vo Veľkej Británii a v Rakúsku. Nafta zlacnela najvýraznejšie v Dánsku a v Belgicku. Najväčší rast cien benzínov aj nafty únia zaznamenala v Maďarsku a v Česku.

V rebríčku sme na 15. mieste

Slovensko sa v rebríčku najnižších cien benzínov Európskej únie dlhodobo nachádza na 15. mieste. V rebríčku najnižších cien nafty kleslo z 12. na 13. priečku. V porovnaní s krajinami Visegrádskej štvorky a Rakúska má SR najdrahšie benzíny s daňami. Bez daní sú druhé najlacnejšie po Rakúsku. Nafta bez daní a aj s daňami je lacnejšia v Poľsku a v Rakúsku.

Oproti únii lacnejšie

Benzíny na Slovensku sú oproti priemeru únie lacnejšie o 9,3 centu za liter. Priemerná cena nafty v únii je v porovnaní so SR vyššia o 6,3 centu za liter. Benzíny bez daní majú na Slovensku o 2,6 centu za liter nižšiu hodnotu ako priemer v únii. Nafta bez daní je v SR v porovnaní s priemerom únie o 0,6 centu za liter drahšia.

AJOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy