Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Najlepšie počasie v iPhone? Stiahnite si, oplatí sa
Zdielať na

Najlepšie počasie v iPhone? Stiahnite si, oplatí sa

Reláciu Najlepšie počasie z obrazovky televízie JOJ určite nemusíme predstavovať. Prináša najpresnejšiu predpoveď počasia. Teraz sa z televíznej obrazovky dostáva aj do telefónov. A to zadarmo!

Pre majiteľov iPhone máme dobrú správu. Od teraz si svoje Najlepšie počasie môžete nosiť vo vrecku.

Do App store sa aplikácia dostala iba nedávno. Od prvej chvíle však pútala pozornosť slovenských “ajfonistov” a počas niekoľkých hodín sa dostala na prvé miesto v sťahovaní.

Sťahovanie je jednoduché. Vyberiete si aplikáciu, ťuknete na tlačidlo “install”, následnete zadáte svoje ID a o pár sekúnd máte Najlepšie počasie v iPhone.

Po prvom spustení sa vás aplikácia opýta, či jej dovolíte zdieľať vašu polohu. Potvrdenie tejto možnosti zabezpečí, že vám bude zobrazovať aktuálne počasie pre miesto, kde práve ste. Aplikácia vás dokáže varovať pred silnou búrkou, prípadne pred inými zmenami poveternostných podmienok.

Najlepšie počasie - iPhone

noviny.sk

Prehľad aplikácie

Vzhľad aplikácie vás určite prekvapí, dominujú príjemné farby a päť záložiek. Na prvej záložke “Dni” vidíte aktuálnu predpoveď. Ikona napravo udáva najsilnejšie nárazy vetra a ikona vľavo znázorňuje najvyššiu predpovedanú teplotu. Najlepšie počasie je jedna z mála aplikácii, ktorá udáva aj takzvanú pocitovú teplotu. Tá sa hodí najmä v zimnom období

Aj vám sa už určite stalo, že teplomer ukazoval len tesne pod nulou a v skutočnosti ste sa cítili ako na Sibíri. Dôvodom bol vietor, ktorý sa postaral o to, že ste teplotu pociťovali inak.

Na displeji ďalej vidíte tlak, vlhkosť a počet zrážok v milimetroch. To je veľmi dôležitý údaj v čase záplav.

Nechýba ani presný čas východu a západu Slnka, ako ani špecifikácia miest, z ktorých má aplikácia prinášať údaje o počasí. (ikona vľavo hore)

Nesmieme však zabudnúť, že obrazovka, ktorú vidíte sa dá posúvať sprava doľava. Prezeráte si tak maximá údajov nasledujúcich dní.

“Hodiny”

Tu vidíte vývoj počasia v trojhodinových intervaloch, pričom po kliknutí na rolovací box sa zobrazia ďalšie údaje ako tlak, vlhkosť a počet zrážok.

Najlepšie počasie - iPhone

noviny.sk

Prehľad vývoja počasia v intervaloch pochopiteľne funguje aj na ďalšie dni. Takže nezabudnite obrazovku rolovať.

"Meteogram”

Veľmi prehľadný graf, na ktorom vidíte celodenný vývoj teplôt v trojhodinových intervaloch. Keď presúvate obrazovku smerom doľava, v dolnom panely sa vám zobrazí hodnota a počet zrážok, ktoré sú očakávané na danú hodinu. Názorne vidíte vývoj teplôt - ako rýchlo (a hlavne kedy) sa začne otepľovať a kedy ochladzovať. V hornej lište zas vidíte znázornenie stavu počasia v ikonách, napríklad slnko, zamračené, dážď atď.

Najlepšie počasie - iPhone

noviny.sk

Táto sekcia sa bude rozširovať s príchodom platenej verzie. Môžete ju očakávať začiatkom augusta.

“Mapy”

Ak kliknete na túto záložku, možno ostanete prekvapený. Lebo pred sebou uvidíte ďalšie štyri a to: “Teplota, Zrážky, Oblačnosť, Vietor”.

Náš meteosystém je jedinečný a ponúka veľmi presné zobrazenie. Práve z týchto údajov predpovedajú počasie aj jojkárski meteorológovia.

Najlepšie počasie - iPhone

noviny.sk

A vy vďaka aplikácie Naj počasie môžete nazrieť priamo do ich materiálov. Dokonca skôr, ako reláciu Najlepšie počasie odvysielame.

Záložka “Varovania”

O druhej popoludní sa ešte vyvaľujete na pláži, zrazu sa zatmie a spustí sa poriadny lejak, možno aj búrka s krúpami. Extrémne výkyvy počasia, ktoré môžu spôsobiť aj škody, budú v platenej verzii pravidelne uverejňované v rámci záložky “Varovania”. Ocenia ju aj motoristi najmä v zimnom období.

Najlepšie počasie - iPhone

noviny.sk

Súvisiace články