Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Titova pýcha je v Poprade. Pohľad do útrob legendárnej DC-6
Zdielať na

Titova pýcha je v Poprade. Pohľad do útrob legendárnej DC-6

Vozil sa na ňom obávaný vodca bývalej Juhoslávie. Jedna z najväčších atrakcií víkendového Aero-Moto stretnutia je už v Poprade. Lietadlo Douglas DC-6 tam pristálo v piatok popoludní. Pozrite sa do jeho útrob.

História tohto štvormotorového dopravného lietadla siaha až k Josipovi Titovi, ktorý si stroj dal prerobiť na luxusné lietadlo pre seba a významných hostí.

„Je to najväčšia vec, ktorá sa nám podarila dotiahnuť na náš Aero-moto víkend a ako pilot môžem povedať, že sa mi trasú nohy. Príletom tohto krásavca je príprava ukončená a podujatie je pripravené. Už len počasie, ale prognózy sú dobré," uviedol šéf popradského Aeroklubu Roman Klouda.

Stroj DC-6 sa predstaví aj vo vzduchu. Ďalšou novinkou v Poprade bude skupinové akrobatické lietanie, ktoré predvedie akrobatický tím The Flying Bulls. Ide o akrobatickú skupinu, ktorá je vo svete veľmi žiadaná a pod Tatrami je to jej slovenská premiéra.

Svoje letecké umenie predvedie aj legenda leteckej akrobacie Péter Besenyei, zakladateľ slávnej Red Bull Air Race, čo je obdoba F1 v letectve. Návštevníci sa môžu tešiť aj na vojenské stroje nielen na zemi, ale aj vo vzduchu.

„To, čo ľudia potrebujú, je krv a oheň, a to je Mig-29, ktorý máme doma,“ dodal Klouda. Pod Tatrami sa predstaví aj vládny špeciál TU-154M.

Motonadšenci sa môžu tešiť na predvádzanie 15 značiek automobilov. Na milovníkov motohistórie čakajú automobiloví veteráni.

SITA

Súvisiace články