Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
UFO v Oblasti 51? Bolo to krytie aj pre toto špionážne lietadlo
Zdielať na

UFO v Oblasti 51? Bolo to krytie aj pre toto špionážne lietadlo

Patrilo mu typové označenie A-12. Reč je o prvom americkom skutočne špionážnom lietadle. A ukrývali ho v legendárnej Oblasti 51, kde mali byť aj koráby mimozemšťanov...

Trochu viac svetla do stále pomerne neznámej a fascinujúcej minulosti Oblasti 51 priniesli nové dokumenty. Tie odtajnila americká CIA a citoval z nich magazín National Geographic. 

V roku 1963 sa vláda snažila utajiť nehodu špionážneho lietadla, ktoré spadlo neďaleko vojenskej základne. Studená vojna bola totiž v plnom prúde a Sovietsky zväz jednoducho nemohol vedieť nič o stroji A-12.

Išlo o prvé skutočne neviditeľné lietadlo, ktoré dokázalo preletieť z jedného na druhý koniec Spojených štátov za 60 minút. 

Keďže nad Oblasťou 51 prelietavali sovietske špionážne satelity, havarované lietadlo zamaskovali maketami lietajúcich tanierov! Neskôr sa z tohto postupu stal zvyk. "Každé ráno sme dostali presný rozpis satelitov. Skoro ako cestovný poriadok autobusov. Vedeli sme, o koľkej budú nad nami a dokonca aj to, o aký typ ide," spomína bývalý zamestnanec vojenskej základne Oblasť 51 T. D. Barnes.

Supertajné lietadlá skrývali pod maketami na koliečkach, ktoré prekrývali asfalt...

wikipedia

Súvisiace články