Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Slováci holdujú nákupu cez internet, toto kupujeme najčastejšie
Zdielať na

Slováci holdujú nákupu cez internet, toto kupujeme najčastejšie

BRATISLAVA / Údajne deväť dní každý rok trávime nakupovaním na internete. Pomáhajú nám v tom mobily, ktoré svojim výkonom zahanbujú aj najvýkonnejšie počítače. Nakupovať môžeme jedným prstom bez ohľadu na to, kde sa práve nachádza.

Podľa britského prieskumu môže súčet hodín strávených na stránkach e-shopov dosiahnuť až deväť dní ročne. Priemerný Angličan cez internet nakúpi každý rok až za 1 700 eur.

Nakupujú dve pätiny Slovákov

Online nakupujeme najviac v predvianočnom období. Pre ľudí, ktorých práca sa spája s počítačom je nakupovanie online prirodzené.

"Cez internet nakupujú približne dve pätiny Slovákov, presnejšie 44 percent z nás uskutočnilo nejaký nákup cez internet v uplynulom roku," uviedla analytička Dana Vrabcová.

"Dôvodom je najmä pohodlie nákupu z domu, lepší sortiment tovaru, respektíve lepšie ceny," hovorí výkonný riaditeľ Slovenskej asociácie pre elektronický obchod Jozef Dvorský.

Oblečenie, obuv, knihy

"Najčastejšie cez internet nakupujeme oblečenie a športové potreby, až približne štvrtina Slovákov si ich kúpila vlani," dodáva Vrabcová. Slovenky kupujú oblečenie a obuv, Slováci knihy.

Slováci uprednostňujú pred zahraničnými slovenské online obchody. "Možno že určitým faktorom je aj jazyková bariéra, ale dôležité je, že v prípade problémov sa môže značne predražiť každá prípadná reklamácia," dodáva Dvorský.

Súvisiace články