Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Muži vyberajú kone pod kapotou, ženy riešia farbu auta...
Zdielať na

Muži vyberajú kone pod kapotou, ženy riešia farbu auta...

BRATISLAVA / Výber auta je na prvý pohľad jednoduchou a jednoznačnou záležitosťou. Ponuka na trhu je dnes širšia než kedykoľvek predtým a nájsť vysnívané vozidlo by tak malo byť otázkou krátkeho času. Veľký výber však môže poriadne zamotať hlavu. Presvedčili sa o tom aj reportéri Televízie JOJ.

Trhač asfaltu

V bratislavskej Inchebe v týchto dňoch prebieha autosalón. Reportéri TV JOJ Beáta Ksenzsighová a Anton Adamčík dostali fiktívny rozpočet, aby si vybrali auto podľa svojho gusta.

O ženách je známe, že auto si vyberajú najmä podľa farby. Beáta sa zamerala na malé a vrtké vozidlá. Splneným snom by bol nepochybne športový chrobák. Z ekologických dôvodov zvažovala aj hybrid, ale nepohrdla by ani trojdverovým dizajnovým autíčkom.

Anton by si vybral hneď tri autá - terénne, úsporné do práce a späť, chuťovkou by bol poriadny trhač asfaltu. Anton by vo svojej garáži rád videl športového tátoša.

Pomer výkonu a ceny

V praxi výber auta vyzerá inak. Ženám síce záleží na dizajne vozidla, nie je to však jediná podmienka, na základe ktorej si auto vyberajú. "Matky často vozia malé deti a preto je pre ne prvoradá bezpečnosť vozidla," hovorí komunikačná manažérka automobilovej spoločnosti Ivana Orviská.

Muži si pred kúpou auta robia podrobný prieskum. "Chlapov zaujíma predovšetkým výkon motora, technológie a v neposlednom rade musí byť auto za rozumnú cenu." Na prvom mieste je podľa komunikačného riaditeľa automobilky Františka Macha bezpečnosť a priestor vozidla.

Súvisiace články