Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Autosalón v Ženeve ukázal krásne ženy aj novinky
Zdielať na

Autosalón v Ženeve ukázal krásne ženy aj novinky

ŽENEVA / Krásny dizajn, sila pod kapotou, dokonalá technika. To všetko v kombinácii s krásnymi ženami prináša prestížny autosalón vo švajčiarskej Ženeve. A to už po osemdesiatyštvrtý krát.

Bolo sa na čo pozerať

Až 10 000 novinárov z celého sveta sa zišlo na 84-tom prestížnom autosalóne v švajčiarskej Ženeve. Opäť sa bolo na čo pozerať a hanbiť sa nemuseli ani Slováci. Tí na výstavisku predstavili novinku značky KIA, ktorá bola vyrobená u nás v Žiline.

"Zozadu pribudli nové led svetlá a na streche môžme nájsť takzvanú žraločiu plutvu, a čo sa týka interiéru, boli použité kvalitnejšie materiály," prezradil o slovenskej novinke hovorca Kia Motors Slovakia Jozef Bačé.

Počas autosalónu mali návštevníci možnosť vidieť i také luxusné kúsky, ako napríklad dodávku prerobenú na limuzínu či športiaky za závratné sumy. Veľké zastúpenie mali i malé mestské autíčka.

Cena putuje do Francúzska

Zaujímavý kúsok predstavila nemecká automobilka Audi. Šlo o malý športiak. "Je tam jeden digitálny virtuálny výstup, kde vlastne v stredovej konzole môžte pozorovať všetko, čo sa deje v aute," prezradil PR manažér Audi Slovakia Andrej Gerstner. Cenu za auto roka si nakoniec odniesli Francúzi z firmy Peugeot. Ženevský autosalón potrvá do 16. marca.

Téme sa ďalej venuje reportér Richard Juriš. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

Súvisiace články