Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Šumy na autosalóne. Automobilky sa majú zatvárať
Zdielať na

Šumy na autosalóne. Automobilky sa majú zatvárať

FRANKFURT NAD MOHANOM / Budú sa zatvárať automobilky v Európe, tisícky ľudí prídu o prácu. Desiatky fabrík majú zastaviť svoje výrobné pásy pre stále opadávajúci záujem Európanov o autá. Na tomto desivom stave sa zhodli predstavitelia automobilového priemyslu na autosalóne vo Frankfurte.

Nemci sú spokojní

Hoci sa hovorí o zatváraní fabrík po celej Európe, Nemci sa tvária, že sú v pohode. "Sme veľmi spokojní. Minulý rok sme zdvojnásobili výrobu a túto úroveň udržíme aj tento rok," hovorí Albrecht Reimold. 

Nemci najnovšie predstavili prvé úplne elektrické auto, ktoré sa bude sériovo vyrábať práve v Bratislave. Nedáva prácu len v hlavnom meste, ale napríklad aj v subdodávateľskej firme v Trenčíne.

Naši zamestnanci môžu spokojne spávať

Kórejčania sa na autosalóne tiež tvárili, že naši zamestnanci môžu pokojne spávať a najmä pracovať. "Spoločnosť KIA Motors naplno momentálne využíva svoje kapacity a zaznamenávame stabilný počet objednávok," uviedol Jozef Bačé, hovorca Kia Motors Slovakia.

Najproblematickejšie sú na tom Francúzi. Už vlani oznámili, že v krajine prepustia okolo 8 000 zamestnancov na severnom predmestí Paríža. Aj tu máme ale šťastie, práve modely, ktoré sa robia u nás, stále idú. "Vždy modely, ktoré sú robené na tej najmenšej platforme, majú aj najväčšie objemy predaja," uviedla Ivana Orviská, PR manažérka Peugeotu.

Autá vyrobené na Slovensku sú žiadané

Zatiaľ to vyzerá tak, že autá vyrobené na Slovensku sú typy, ktoré sú aj v Európe žiadané, alebo sa vyvážajú na trhy, ktoré tak nepostihla kríza.  Tak prečo by sme sa nepochválili.

To čo je vyrobené na Slovensku je kvalitné a dobré a autá, ktoré prešli možno práve vašimi rukami sú žiadané, čo je pre slovenský priemysel len a len dobré.

Téme sa ďalej venuje reportér Richard Juriš. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy