Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
VIDEO. Žena vstúpila do baru s inteligentnými okuliarmi, napadli ju
Zdielať na

VIDEO. Žena vstúpila do baru s inteligentnými okuliarmi, napadli ju

SVET / Okuliare od spoločnosti Google, spôsobili vo svete informačných technológií revolúciu. Aj napriek vysokej cene sa stali obľúbenou "hračkou". Vlna kritiky sa však zniesla na zabudovanú kameru. Niektorým ľudom sa nepáči, že ich užívateľ okuliarov môže tajne natáčať.

Technológie vedia byť aj nebezpečné

Technologický výdobytok, ktorý priniesla na trh spoločnosť Google vo forme okuliarov Google Glass, spôsobil malú revolúciu vo svete informačných technológií. Okuliare od spoločnosti Google priniesli svojim užívateľom, maximálne pohodlie pri využívaní informačných technológií. Spoločnosť dokázala vložiť do 50 gramových okuliarov plnohodnotný mobilný počítač a pridal k tomu okuliare. 

Čo je Google Glass?

Google Glass  pripomínajú okuliare, ale v základnej verzii im chýbajú sklá. Rám okuliarov slúži k tomu, aby držal špeciálny hranol, ktorý slúži ako displej. Tieto špeciálne okuliare sú doslova nabité technológiami, ako napríklad pripojenie na internet, hlasové ovládanie, fotoaparát, kamera a dokážu sa synchronizovať s externými zariadeniami. 

Rozporuplná kamera

Práve kamera, ktorá je súčasťou okuliarov, vyvoláva u ľudí kontroverzné reakcie. Niektorým ľudom sa na novej technológii nepozdáva, že užívateľ môže natáčať svoje okolie, aj bez vedomia ostatných ľudí. Pravdou však je, že pokiaľ chce užívateľ okuliarov používať zabudovanú kameru, okuliare pritom svietia. 

Byť "in" sa niekedy nevypláca. Potvrdiť by Vám to mohla aj majiteľka špeciálnych okuliarov google glass. S touto pokrokovou novinkou vstúpila do baru v Kalifornii a okamžite pochopila, že je zle. Keď ju štamgasti zbadali, najprv na ňu zaútočili slovne a po krátkej chvíli aj ručne. Jeden z mužov k nej pristúpil a okuliare jej strhol z očí. Ich nevôľu zrejme vyvolal fakt, že okuliare dokážu napríklad nakrúcať video, vďaka čomu ste svedkami tohto útoku aj Vy.

isifa

Súvisiace články