Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vedci zistili, že bublinky spôsobujú pocity radosti
Zdielať na

Vedci zistili, že bublinky spôsobujú pocity radosti

Zdroj: noviny.sk

BRATISLAVA / Trápia vás zimné alebo jarné depresie? Prekvapivé závery priniesol výskum kanadských vedcov z Inštitútu psychológie šťastia.

Šťastie a radosť v ľudskom živote

Šesť mesiacov trval výskum na tému "Šťastie a radosť v ľudskom živote“. V kanadskom meste Appyend sa zišli popredné svetové kapacity v odbore psychológia a 100 starostlivo vybraných dobrovoľníkov, aby spoločne poodhalili rúško tajomstva ľudskej spokojnosti.

"Pomocou vybraných predmetov sme sa snažili navodzovať rôzne situácie, ktoré v ľuďoch vyvolávajú radosť. Vyskúšali sme takmer všetko. Šperky, nové autá, darčeky či simulátory víťazstva a úspechu. V rámci experimentu sme dokonca usporiadali preteky na kolobežkách,“ opisuje priebeh výskumu koordinátor Joseph Bublüch.

noviny.sk

Výrazne vysoký koeficient šťastia

Zhruba po troch mesiacoch vedci prišli na stopu nečakanému zisteniu. Svoju úlohu v tom zohrala aj náhoda. Jedna skupina dobrovoľníkov mala vo svojom sektore umiestnené akvárium bez rybičiek, iba s bublajúcou vzduchotechnikou. V tejto pokusnej skupine bol koeficient šťastia výrazne vyšší. Objav bol na svete. Bublinky!

"Narýchlo sme zmenili výskumný plán a sústredili sa na problematiku bubliniek. Účastníci pokusu fúkali do bublifuku, kúpali sa v bublinkovom kúpeli, sledovali videozáznamy lietajúcich bubliniek, hrali sa s aplikáciou Bublinkovač na facebookových stránkach Milky a nakoniec ochutnávali aj najjemnejšiu čokoládu Milka Bubbly. Nálada sa začala zlepšovať aj chronickým frflošom,“ dodáva Bublüch.

Nadýchané čokobublinky

S každým kúskom čokolády Milka Bubbly sa radosť dobrovoľníkov ešte znásobovala. Táto jemná čokoláda totiž vyniká unikátnym tvarom a nadýchanými čokobublinkami, ktoré vyčaria úsmev na perách azda každému.

Tento článok je, samozrejme, vymyslený, ale ak vás pobavil, vyskúšajte zábavnú aplikáciu Bublinkovač, ktorú pre vás prichystala čokoláda Milka Bubbly. Môžete vyhrať lahodné odmeny a vytvoriť si originálne fotky na svoj facebookový profil. Doprajte sebe a svojim blízkym radosť, jemnosť a zábavu! Milka Bubbly – úsmev v každej čokobublinke.

//

_gde_wbfiilgkmi = new Image(1,1);

_gde_wbfiilgkmi.src='http://gdesk.hit.gemius.pl/_'+(new Date()).getTime()+'/redot.gif?id=.KuabvARd6J2ReMZ4jtEfIXzHXIdLLt7ymFEtHyezUL.T7/fastid=atrnyaufoyoqypbwvaqdyihnuyoa/stparam=wbfiilgkmi';

if (typeof(_gde_inscreen_dwell) == 'undefined')

_gde_inscreen_dwell={};

_gde_inscreen_dwell['_gde_isndwl_tcmoliqold']='http://gdesk.hit.gemius.pl/_[TIMESTAMP]/redot.gif?id=.KuabvARd6J2ReMZ4jtEfIXzHXIdLLt7ymFEtHyezUL.T7/stparam=tcmoliqold';

document.write('');

document.write('');

//]]>