Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Čo darovať na Vianoce? Napríklad aj mobilnú aplikáciu
Zdielať na

Čo darovať na Vianoce? Napríklad aj mobilnú aplikáciu

BRATISLAVA / V dnešných virtuálnych časoch sa aj pod vianočné stromčeky dostáva čoraz viac virtuálnych darčekov. Dnes napríklad fičia rôzne aplikácie do mobilov či videoklipy. Drevený koník, z ktorého sa ako deti tešili naši rodičia, by už asi pod tohtoročným vianočným stromčekom neuspel. A ktovie ako to bude vyzerať o takých 20 rokov. Možno budeme prekvapení...

V minulosti potešil drevený koník

Nebolo to ani tak dávno. Pred nejakými päťdesiatimi či šesťdesiatimi rokmi sa deti tešili na darčeky, ktoré málokedy rodičia kupovali niekde v obchode. Častejšie ich vlastnoručne vyrobili alebo darovali vec, ktorú niekedy dostali oni. 

V ďalších desaťročiach postupne putovalo pod vianočné stromčeky stále viac a viac darčekov priemyselnej výroby. Handrové bábiky, drevené vláčiky, kocky, plechové hračky, autá na zotrvačník, pre školákov aj peračníky, ale už aj gramofónové platne.

Generácia dnešných 40-tnikov už dostávala kovové stavebnice, lyže, kolobežky, bicykle, štvorkolky, magnetofónové kazety, človeče nehnevaj sa, rubikove kocky, korčule s dvomi hranami, céčka, autodráhy, autá na baterky s ovládaním alebo železničné dráhy.

Modernejšie hračky už vydávali rôzne zvuky alebo boli na ovládanie. Čoraz viac sa pod stromčeky dostávala elektronika, CD-čka, CD-prehrávače, mobily, notebooky, dotykové mobily. Dnešné deti už túžia po najnovších elektronických výrobkoch.

Deti túžia po tabletoch

Dnešné Vianoce sa čoraz viac virtualizujú. Nielenže darčeky nakupujeme cez virtuálne internetové obchody, ale už aj darčekov je čoraz viac virtuálnych. "Dnes je to práve o tých virtuálnych aplikáciách," hovorí šéfeditor noviny.sk Martin Kovalík.

Vyzerá to tak, že o pár rokov budeme mať nielen virtuálne vianočné stromčeky, ale aj darčeky pod nimi. "Trend je naozaj, aj čo sa týka darčekov, nasmerovaný k novým vychytávkovým veciam zo sveta nových médií," dodáva Kovalík. No je aj možné, že zatúžime po Vianociach v štýle retro.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články