Oblačno, dažďové prehánky
15°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Tweetovanie vymyslel Ježiš, tvrdí Vatikán
Zdielať na

Tweetovanie vymyslel Ježiš, tvrdí Vatikán

BRATISLAVA / Pre milovníkov sociálnych sietí asi nebude neznáme slovíčko twitter alebo tweetovanie. Po slovensky štebotanie či čvirikanie. Podľa vatikánskeho kardinála Gianfranca Ravasiho však známe tweetovanie nie je výmyslom modernej doby, ale Ježiša Krista!

Toto tvrdenie predložil Ravazi

Ako paradoxne to dnes znie. Tvorcom a autorom "tvítovania" známeho zo sociálnych sietí, nie je žiadny IT odborník, ale kresťanský Boží Syn Ježiš Kristus.

S týmto tvrdením nedávno prišiel vatikánsky kardinál Janfranco Ravazi. Podľa neho Ježiš Kristus ako prvý človek na Zemi tweetoval s masami ľudí rovnako, ako dnes užívatelia známej sociálnej siete. Obyvatelia Bratislavy na výroky reagovali rôzne. "Možno na tom niečo pravdy bude," hovorí napríklad jeden z nich.

Followeri, ktorí ma nasledujú

"Slovo tweet pochádza od pomenovania čvirikanie," vysvetľuje odborník na IT Ondrej Macko. Poprípade štebotanie, ak sa vám to páči viac. Ide o krátke odkazy, hutné myšlienky, ktoré nepresiahnu 144 znakov. Úspešnosť odkazov sa na sieti hodnotí podľa toho, koľko ľudí ich tzv. nasleduje.

"Je to akási paralela, že Ježiš mal svojich nasledovníkov. To znamená followerov, ktorí ho nasledovali," dodáva Macko. Prvými, ktorí Ježiša nasledovali, boli apoštoli.

"Čo vám hovorím vo tme, hovorte na svetle a čo počujete do ucha, rozhlasujte zo striech," odvoláva sa na Ježišove slová admin kresťanskej sociálnej siete Martin Lojek.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER

twitter/ISIFA

Súvisiace články