Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Si p*** a k****! Vynadal veriacej zamestnanec kostola
Zdielať na

Si p*** a k****! Vynadal veriacej zamestnanec kostola

BRATISLAVA / Hádka pred kostolom s vulgarizmami toho najhrubšieho zrna sa odohrala v Bratislave. Stalo sa to po omši v Dóme sv. Martina, ktorú odslúžili pri príležitosti návštevy kardinála Marca Ouelleta na Slovensku. Pred kostolom stáli prívrženci odvolaného arcibiskupa Róberta Bezáka. A práve medzi nimi a mladíkom pri bráne kostola sa odohral spomínaný incident.

Hádka a nadávky

Keď krátko po 19-tej hodine vstupovali veriaci na omšu v Dóme svätého Martina v Bratislave, netušili, čo zažijú ľudia, ktorí prišli vyjadriť svoj protest za emeritného arcibiskupa Róberta Bezáka. Jeden z mladíkov, ktorý mal na starosti vstup do katedrály, mal údajne slovne zaútočiť na jednu pani. "Povedal mi, že som p*** a ku*** vyje***," povedala pani so slzami v očiach. Mladík na to reagoval slovami: "Dokážte to!"

Pri slovnom incidente bol prítomný aj náš reportér Martin Krpač. "Ľudia sa snažili dostať do kostola. Človek, ktorý ich púšťal a celú dobu sa modlil, prišiel k mreži a tej pani naozaj hrozným spôsobom vynadal," opisuje udalosti redaktor.

Róbert Bezák

K celej tejto nepríjemnej záležitosti sme sa pokúsili získať stanovisko hovorcu Konferencie biskupov Slovenska ako aj samotných zástupcov katedrály. K prípadu sa nám nevyjadril nikto. Bezákovi prívrženci symbolicky s jeho portrétmi stáli pred katedrálou, v ktorej paradoxne kardinál Mark Ouellet celebroval slávnosť. Práve tento kardinál bol delegovaný Vatikánom na to, aby poslal Bezákovi nepríjemné otázky, ktoré prispeli následne k jeho odvolaniu.  

Téme sa venuje reportér Martin Krpač. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy