Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Bitka znepriatelených rodín. Rumuni zmenili trh na ring
Zdielať na

Bitka znepriatelených rodín. Rumuni zmenili trh na ring

DUNAJSKÁ STREDA / Na jarmoku v Dunajskej streda sa strhla krvavá bitka. Jej aktérmi boli rumunskí predavači. Dve rodiny z tej istej krajiny sú údajne znepriatelené a už roky. Šesť ľudí skončilo v nemocnici.

Biť sa mali aj so sekerami

Tam, kde sa ráno nachádzali stánky istej rumunskej rodiny, ostali na poludnie len zakrvavené uteráky, kusy oblečenia a polámaný nábytok. K poriadnej mele došlo pred očami návštevníkov ale aj detí. "Sekerami, hrncami, ale to som len počula, nevidela," hovorí predavačka na jarmoku.

"Nechcem hovoriť. Som suseda obidvoch rodín, budú sa na mňa hnevať," hovorí svedkyňa. Zatiaľ čo napadnutá rodina z jarmoku odišla, niektorí skončili v nemocnici. Útočníci ostali na jarmoku a pokojne predávajú aj naďalej. "Nič som nepočul. Len viem, že odišli," hovorí muž, ktorý sa nachádzal na jarmoku.

Šesť ľudí skončilo v nemocnici

"Na miesto boli vyslané tri policajné hliadky, ktoré zakročili proti výtržníkom a obnovili verejný poriadok. Počas incidentu došlo k zraneniu 37-ročného Rumuna, ktorý utrpel rezné poranenia," uviedla Martina Kredatusová, hovorkyňa trnavských policajtov. "Zo šiestich, boli piati prepustení do domácej starostlivosti a jeden pacient, ktorý mal hlbšie poranenie na stehne a na tvári, toho sme po ošetrení hospitalizovali na chirurgickom oddelení," hovorí Zoltán Horváth, riaditeľ dunajskostredskej nemocnice.

Nejde o konkurenčný boj

Podľa Rumunky, ktorá patrila ku rodine údajných útočníkov trvá konflikt medzi rodinami už niekoľko rokov. Pritom obe rodiny sú z toho istého mesta v Rumunsku a predávajú tovar tej istej firmy.

Podľa nej však nejde o konkurenčný boj. "V tom nevidím problém. Oni sa chcú uživiť, my sa chceme uživiť. Ale oni nie sú ako my. Chodia sem predávať dva roky, my šesť rokov. My dodržujeme zákony a platíme všetko, čo treba. Oni nie," hovorí Rumunka.

Keď sa príbuzní druhej rodiny dopočuli o konflikte, pricestovali do Dunajskej Stredy pred nemocnicu. Tvrdia, že ide o tzv. vendetu. Po bitke, ktorú rozohnala mestská polícia spolu so štátnou, zasiahla aj bezpečnostná služba. Je možné, že ak by zasiahl skôr, konflikt sa nemusel skončiť krvavým útokom. "Polícia predviedla 8 osôb a začali sme trestné stíhanie per výtržníctvo," uviedla Kredatusová.

Obvineným hrozí šesť mesiacov až tri roky vo väzení. Nie je však vylúčené, že sa po vyšetrení celého konfliktu rozšíri obvinenie o ublíženie na zdraví.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy