Jasno
13°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Nadávky, pľuvance a bitka. Z vulgárnej ženy v metre je hviezda
Zdielať na

Nadávky, pľuvance a bitka. Z vulgárnej ženy v metre je hviezda

PRAHA, BRATISLAVA / Agresívny výstup v pražskom metre vyvolal množstvo reakcií. Odborníci radia cestujúcim jednoznačne. S agresorom sa v podobnom prípade nepúšťajte do debaty.

Konflikt odštartoval kufor

Celý konflikt odštartoval kufor istej staršej ženy, ktorá si ho položila vedľa seba a blokovala tak druhé sedadlo. Ďalšia cestujúca si tak nemohla sadnúť. A to spustilo lavínu urážok.

Dopravný podnik hlavného mesta Prahy má jasno. Žena, ktorá ostatných cestujúcich urážala a vulgárne im nadávala, porušila prepravné podmienky. "Podľa zmluvných prepravných podmienok cestujúcemu pri preprave v záujme zaistenia bezpečnosti jeho aj ostatných osôb, nie je dovolené správať sa hlučne či hlasno prevádzkovať hudbu," píše sa vo vyhlásení dopravného podniku.

Konfliktom sa zaoberá už aj polícia

Aj keď sa jeden z cestujúcich obrátil s prosbou o pomoc na vodiča metra, ten konflikt nijak neriešil. Nakoniec si cestujúci poradili sami - a to vo chvíli, kedy agresorka opäť napadla staršiu pani.

Celý konflikt ale nakoniec predsa len nezostane bez riešenia. Momentálne sa ním už  zaoberá polícia. Nikto totiž  nemá právo na Vás ani kričať a už vôbec nie Vás vulgárne urážať. "Po pozretí tohto videozáznamu sme skonštatovali, že tu dochádza k porušeniu priestupkového zákona, a to konkrétne priestupku proti občianskému súžitiu," dodáva hovorca polície Jan Daněk.

Nenechajte sa vyprovokovať

Tento incident v pražskom metre nie je ani zďaleka jediný, ktorý cestujúci v prostriedkoch MHD zachytili na mobilnom telefóne. Niekedy sú cestujúci svedkami aj incidentu medzi šoférom a cestujúcim.

Keď sa stanete svedkom hádky alebo priamo jej účastníkom - nikdy sa nenechajte vyprovokovať k žiadnej reakcii - preve o to agresorovi ide. "Určite nemá v tejto situácii zmysel ďalej hrotiť celú situácii. Agresia vyvolá alebo môže vyvolať ešte väčšiu agresiu. Snažte sa tlmiť emóciue, tlmiť agresie a zobrať tomu človeku dôvod hádky," tvrdí policajný vyjednávač Jiří Basl.

Téme sa venuje reportér David Mimra. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy