Skoro jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Aplikácie v mobile. Na trhu je ich 1,6 milióna
Zdielať na

Aplikácie v mobile. Na trhu je ich 1,6 milióna

BRATISLAVA / Zdá sa, že mobil je dnes už omnoho viac ako telefón. A to vďaka mobilným aplikáciam. Práve vďaka nim viete, aké bude počasie, aká je situácia v doprave alebo čo nové doma, či v zahraničí.

Viac ako 2 tretiny sú smartfóny

Telefón sa zmenil na malý počítač do vrecka.  A život nám zjednodušujú aplikácie, ktoré nám poskytujú najrôznejšie služby. Klasické telefóny nahradili mobily, tie sa ani neohriali a sú tu smartfóny. Šikovné telefóny, ktoré dokážu skoro všetko.

Slováci ich majú naozaj radi. "Viac ako dve tretiny predaných telefónov sú smartfóny," uviedol Ivan Golian, zástupca mobilného operátora. Problémom však je, čo s takým smartfónom. Zatiaľ je to pre mnohých skôr problémom ako výhodou. "Veľká časť majiteľov smartfónov nepoužíva smartfón, ako smartfón...," dodáva Golian.

Naše aplikácie sú vzorom

Smartfony dokážu pritom s pripojením na internet doslova zázraky a to prostredníctvom aplikácií. Ide o programy, ktoré dokážu skoro všetko, od zábavy až cez povinnosti. "Aktuálne je vo svete 1,6 milióna aplikácií, čo je neuveriteľné číslo," uviedol organizátor súťaže AppsRulezz.

Slovenskí vývojári sa činia a do súťaže Apps Rulezz sa zapojilo vyše 160 slovenských aplikácií. "Sa ich naozaj len zopár prebojovalo na shortlist... a obidve vaše aplikácie ten shortlist získavajú a tým môžu byť inšpiráciou pre zvyšok mediálneho sveta na Slovensku" okomentoval JOjkácke aplikácie organizátor súťaže.

Aplikácie TV JOJ neponúkajú len kompletný spravodajský servis, ale aj archív domácej tvorby a možnosť sledovania obľúbených programov. O novej spravodajskej aplikácii sa dozviete VIAC TU.

Téme sa venuje reportér Laco Ďurkovič. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články