Zatiahnuté
21°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Koniec sveta príde. Ak nie 21. decembra, tak 14. februára
Zdielať na

Koniec sveta príde. Ak nie 21. decembra, tak 14. februára

Ľudstvo sa rozdelilo na dve polovice - na tých, ktorí si klepú na čelo a tých, ktorí hľadajú najbližšie bunkre, hromadia zásoby a čakajú to najhoršie. Faktom je, že svet dnes zrána obletela správa, že koniec sveta je posunutý na 14. februára. A tak nám napadla otázka - dočkáme sa ho vôbec? Veď len počas uplynulých niekoľkých rokov mala nastať apokalypsa aspoň desaťkrát.

Vyvolávanie všeobecnej paniky

Internet zaplavujú vtipné obrázky prichádzajúcej skazy, faktom je, že žiadne faktory príchod toho najhoršieho nenaznačujú - aspoň podľa vedcov. A tak politici majú z konca sveta žarty a policajti plné ruky práce s rôznymi šialencami a sektami. V Číne napríklad zadržali už viac ako 500 osôb za šírenie poplašných správ a vyvolávanie všeobecnej paniky.

"Táto správa vás varuje, že musíte urobiť všetko čo sa len dá, inak neumriete prirodzenou smrťou. Táto zasa, že ak to nepoviete dnes aspoň 100 ľuďom, stanú sa vám zlé veci. Kulty šíria rôzne veci,"
vraví policajt Cao Wei.

Za všetkým je koniec Mayského kalendára, ktorý podľa výpočtov, či už dobrých, alebo zlých, pripadá údajne na zajtra. Mexiko zaplavili vizionári, dobrodruhovia aj zvedaví turisti, ktorí si prišli prechod z 20. na 21.decembra pozrieť na vlastné oči. Veria, že svet nezanikne, ale dostane druhú šancu na obrodu.

"Je to len koniec jednej éry, ostatné je propaganda založená na marketingu využívajúcom teror a ignoráciu. Ide im iba o predaj. Až ma zaráža, že v USA sa húfne predávajú balíčky na prežitie, ľudia šalejú, robia zásoby, pretože nevedia, čo príde," myslí si antropológ Carlos Villanueva. 

Nákupy, pobyty aj veľká party

A čo príde po piatku? Tak ako už niekoľko tisíc rokov predsa sobota. To si ale nemyslia davy ľudí vo Francúzsku, Rusku, v Srbsku, či v Turecku. Práve tam sa v týchto chvíľach nakupuje ako o život.

V Srbsku si mädlia ruky nad tučnými zárobkami. Z celého sveta si ľudia rezervujú práve na zajtra pobyt v hoteli z čias komunizmu, aby sa im práve tam podarilo prežiť koniec sveta. Záujemcov je toľko, že ubytovacie kapacity sa vyčerpali už pred týždňami.

V Rusku sa budú všetci chcieť dostať do bunkra. Avšak z úplne iného dôvodu ako zo strachu o život. V jednom z nich, ktorý postavili v roku 1956, usporiadajú poriadny žúr. Doteraz predali až 1000 vstupeniek. Party sa začína 20. neskoro v noci a skončí sa po konci sveta.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články