Zatiahnuté, dažďové prehánky
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Koniec sveta. 200 ľudí chce spáchať hromadnú samovraždu
Zdielať na

Koniec sveta. 200 ľudí chce spáchať hromadnú samovraždu

Hromadnú samovraždu chce spáchať približne dvesto ľudí, ktorí sa obávajú z blížiaceho sa konca sveta. Úrady im to zatrhli a budú kontrolovať vstup na horu, kde sa to všetko má uskutočniť.

Hora Uritorco v argentínskej provincii Córdoba priťahuje milovníkov okultných obradov. Okolité obce sa tešili na tradičný príliv tisícov turistov, ktorí sem každý december prichádzajú oslavovať slnovrat. Tento rok však majú smolu. Slnovrat sa zhoduje s dátumom, na ktorý pripadá koniec súčasného cyklu mayského kalendára. Tento dátum niektorí ľudia považujú za koniec súčasnej civilizácie.

Armáda svetla zachráni ľudstvo

A práve pre tento dátum sa takmer dve stovky ľudí prostredníctvom sociálnej siete Facebook dohodlo na hromadnej samovražde, ktorá má prebehnúť v na hore Uritorco prebehnúť v piatok 21. decembra. "Zanechajme naše nečisté telá a transportujme naše duše interdimenzionálnou bránou, ktorá sa otvorí 21. decembra o 21:00. Zjednoťme sa v armáde svetla, ktorá zachráni ľudstvo," napísal anonymný autor výzvy. Krátko po zverejnení sa k nej pripojilo viac ako 150 ľudí.

Miestne úrady sa chystajú uzavrieť horu od štvrtka do soboty a vstup bude zrejme strážiť polícia. "Keby existoval skener, ktorý by odhalil potenciálnych samovrahov, neobťažovali by sme týmto opatrením turistov," citoval španielsky denník El Mundo starostu z neďalekého mesteška Capilla del Monte.

Hora Uritorco si svoju obľubu medzi ezoterikmi získala v roku 1986, kedy tam vraj zanechal stopy lietajúci tanier. Magický význam však mal takmer 2 000 metrov vysoký vrchol aj pre predkolumbovské civilizácie.

Odlet kozmickej lode z Francúzska

Uritorco nie je jedinou horou, ktorá sa kvôli apokalyptikom chystajú uzavrieť. Francúzsko bude blokovať prístup na vrchol Pic de Bugarach na juhu krajiny. Z nej má podľa niektorých ľudí v piatok vyletieť kozmická loď. Tá údajne odvezie do bezpečia vyvolených, ktorí tam prečkajú koniec sveta.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy