Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Biznis pred koncom sveta! Miesta v nebi sa míňajú
Zdielať na

Biznis pred koncom sveta! Miesta v nebi sa míňajú

Stihli ste si rezervovať miesto v nebi? Ak nie, nestrácajte čas. Od konca sveta nás totiž delí už iba 17 dní. Necelé tri týždne. Aspoň... pokiaľ veríte mayskému kalendáru, či presnejšie najrôznejším výkladom, ktoré ho sprevádzajú. A niektorí podnikavci sa snažia aj z tohto vytrieskať kapitál. Začali sa napríklad predávať lístky do raja i do pekla. A voľných miest je vraj stále dosť.

Pripravili sa aj niektoré hotely

„Ja som si na tento deň zobrala voľno, aby som vedela, čo sa bude diať. A keď som si chcela kúpiť lístky na KHL, povedala som si, že do 21. Ďalej som už nedražila," vraví reportérka TV JOJ Marianna Mašátová s úsmevom. 

Pre mnohých podnikateľov sa stal koniec sveta výhodným obchodným artiklom, čo cítiť najmä v cestovnom ruchu. „Niektoré hotely ponúkajú špeciálne balíčky so službami zadarmo. Klienti ušetria a ubytovatelia hravo vypredajú celé kapacity," hovorí riaditeľ cestovnej kancelárie Ivajlo Rasovský.

Rezervujte si miesto v nebi

Rezorty zobrali avizovaný koniec sveta ako oslavu a nie tragickú udalosť. Sú však aj takí, ktorých humor neprechádza ani pri vážnych témach. Možno tomu neuveríte, no predávať sa začali už aj cestovné lístky do neba a pekla. Podľa očakávania, miest je zatiaľ viac ako dosť.

Stačí si len vybrať, kde sa budete cítiť lepšie a za pár eur si kúpiť balíček služieb aj s miestenkou. Že ide o výhodnú ponuku, dokazujú aj veľmi priateľské obchodné podmienky.

"Niektorí špekulanti síce môžu jednorazovo zarobiť, ale s nejakým dlhodobým podnikateľským plánom to nemá nič spoločné," hovorí ekonomická analytička Eva Sadovská.

Je to niečo podobné ako kúpiť si pozemok na Mesiaci alebo obchodovať so vzduchom. Slováci však predsa len myslia aj na život po 21. decembri. "Vidíme, že si naďalej sporia alebo si požičiavajú na predmety dlhodobej spotreby, ktoré určite plánujú v budúcnosti používať," dopĺňa Sadovská.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články