Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Pápež Benedikt XVI. ide s dobou. Založil si konto na Twitteri
Zdielať na

Pápež Benedikt XVI. ide s dobou. Založil si konto na Twitteri

Pápež Benedikt XVI. ide s dobou. Vatikán mu v pondelok doobeda zriadil oficiálny účet na sociálnej sieti Twitter. Od prvých minút sa k nemu hlásia tisícky ľudí. Momentálne ho sleduje na sieti viac ako 100 tisíc ľudí.

Tweety v niekoľkých jazykoch

"Tweetovať" na svojom účte by mohla hlava katolíckej cirkvi od 12. decembra. "Prvé tweety budú predstavovať otázky kladené pápežovi ohľadne viery. werejnosť môže posielať tieto otázky od tejto chvíle," oznámil predpoludním Vatikán.

Tweety budú vypracované v niekoľkých jazykoch. Angličtine, španielčine, taliančine, portugalčine, francúzštine, nemčine a arabčine. Ďalšie jazyky by mali byť pridávané postupne.

Bude pridávať príspevky osobne?

Pápež osobne napísal svoje prvé posolstvo na Twitteri už minulý rok v júni, kedy Vatikán spustil svoj multimediálny portál, ktorý prináša aktuálne informácie o živote cirkvi. Podľa agentúry AP sa ale dá pochybovať, či správy bude na svoj účet pridávať osobne Benedikt XVI. Skôr ich nechá napísať vo svojom mene, domnieva sa agentúra a pripomína, že súčasný pápež píše ručne a obvykle nepoužíva počítač.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

noviny.sk

Súvisiace články